Abax blir CO2-nøytral innen 2022

Under en årlig Kick Off annonserte Abax Group at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet vil de fokusere på Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

Abax har alltid hatt bærekraft som del av sin forretningspraksis, og er sertifisert i henhold til ISO 14001 standard. Standarden dekker miljøstyring for bedrifter, og bidrar til at organisasjonen oppnår sine miljømessige mål.

ABAX og Chief Performance Officer Bruce Atle Karlsen ønsker å være et eksempel for andre organisasjoner når det gjelder klimahensyn.

– Vi har lenge hatt som mål å redusere den negative effekten vår virksomhet måtte ha på miljøet. Men jeg er ekstremt stolt over å kunngjøre at vi nå går inn i en ny æra i virksomheten, der vi forplikter oss til å bli karbonnøytrale innen 2022, sier Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer i Abax.

Som en del av den nye strategien tar Abax et sosialt ansvar som vil stille store krav til driften gjennom verdikjeden. Abax vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis for å forbedre innvirkningen produktene har på miljøet. Et eksempel på dette er at hele bedriftens bilpark vil byttes ut til elektroniske biler, samt at det vil komme forbedringer gjennom produksjon av vår hardware fra A-Å.

CO2-nøytralt hovedkontor

Abax investerer betydelige beløp i forbedret energieffektivitet i egne kontorer, og det nye hovedkontoret i Larvik, som eies av Fritzøe Eiendom AS, er CO2-nøytralt. Med bruk av resirkulert murstein fra den originale bygningen, er det nye hovedkvarteret miljøvennlig. Under byggeprosessen gjenvant entreprenør, Helge Klyve AS, 90 % av bygg avfallet. Gjenbruk av materiale er et hett tema i bransjen, og «Mølla» -komplekset fremstår som et godt eksempel. Når bygningen er i bruk, energieffektiv lys og varme viktig, og vi bruker fjernvarme.

Planter ett tre per solgte enhet

Abax har også inngått et samarbeid med WeForest, og har til hensikt å plante et tre per solgte abonnement fra og med våren 2020. Trærne utgjør et større prosjekt i Malawi.

– Vi ønsker å være et eksempel for andre organisasjoner både lokalt i Vestfold, men også i resten av kontorene våre rundt om i Europa, avslutter Karlsen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen