Bli med og ta grep for bærekraftige steder

En ny håndbok for eiendomsutviklere om bærekraftig stedsutvikling er nå ute. Håndboken gir en innføring i temaet bærekraftig stedsutvikling, og kommer med konkrete tips i arbeidet med utvikling av eiendom. 

– Tiden vi er inne i med økt fokus på at alle bransjer må ta grep om sin påvirkning på blant annet klima, biomangfold, helse og inkludering er utfordrende. Samtidig er det utviklende. Det er behov for oppdatert kunnskap, nye metoder og nye verktøy som gir endret praksis. Dette skal vi i Grønn Byggallianse bidra til, sammen med medlemmene våre og markedet, sier utviklingssjef Anders Nohre-Walldén.

Last ned håndboken

Håndboken er utarbeidet på initiativ fra Norsk Eiendom i samarbeid med Grønn Byggallianse og Grape Architects. Innholdet er kvalitetssikret av fagmiljøer i Asplan Viak, Link Arkitektur og Cowi.

Last ned håndboken her. 

Her kan du se video fra lanseringen, der blant andre Grønn Byggallianse, Pådriv, Norsk Eiendom og Grape Arcithects fortalte om bærekraftig stedsutvikling.

Forstå hva som påvirker utvikling av eiendom og områder

Samfunnet endres raskt. Når man utvikler eiendom og områder, er det en forutsetning å forstå hvilke faktorer som påvirker utviklingen – til beste for utvikler, samfunn og den enkelte. Et viktig tema for en utvikler er bærekraft.

Bærekraftig samfunnsutvikling skal imøtekomme behovene til dagens leietakere, boligkjøpere og innbyggere, uten å forringe mulighetene for kommende generasjoner til å få dekket sine.

Bak håndboken står Norsk Eiendom, Grønn Byggallianse og Grape Architects. F.v: Ben Olsen Johnsgård fra Interstella, Kristian Kistorp og Isabel Ruiz Lopez fra Grape Architects, Anders Nohre-Walldén fra Grønn Byggallianse og Carl Henrik Borchsenius fra Norsk Eiendom.

Bærekraft har fordeler både for utvikler og samfunn

Likeverdig fokus på både sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft skaper bærekraftig utvikling.

Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse har en rekke dokumenter og verktøy som eiendomsutviklere kan dra nytte av innen miljødimensjonen ved bærekraft, men færre som dekker den sosiale dimensjonen.

Ivaretas den miljømessige og sosiale dimensjonen på en forsvarlig måte i forbindelse med planlegging og utvikling, vil resultatet også kunne gi bidrag til den økonomiske dimensjonen ved bærekraft.

For utvikleren vil prosjektet blant annet kunne gi flere konkurransefordeler, og for samfunnet vil det kunne gi gevinster gjennom for eksempel bedret folkehelse, nye arbeidsplasser og mindre kriminalitet.

– Håndboken gir eiendomsbesittere en fin inngang til å tenke bærekraft som en naturlig del av deres prosjekt. Vi vil jobbe videre med å holde kurs, seminarer og ta dette arbeidet inn i våre medlemsforum, slik at medlemmene våre får en god innføring i temaet, sier Nohre-Walldén.

Bilde:
Anders Nohre-Walldén fra Grønn Byggallianse og Carl Henrik Borchsenius fra Norsk Eiendom har vært prosjektledere for utforming av håndboken. Foto: Naomi Ichihara Røkkum/Norsk Eiendom.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen