Bringer bærekraft og moderne teknologi sammen

I Green Hall 3 bringes naturen inn gjennom store arkitektonisk utformede glassfasader og gir god utsikt over byen. Bygget har et fremragende geotermisk oppvarmingssystem som oppfyller 100 % av bygningens energibehov.

Som et resultat står denne miljøvennlige bygningen i businessdistriktet i Vilnius for grønn produktivitet som minimerer CO2-påvirkningen på miljøet, og demonstrerer fremtiden for grønne løsninger. Wicona har levert fasader, vinduer og dører.

Det 2800 kvm store kontorbygget med elven som nabo er en bygning der moderne teknologi møter bærekraftige løsninger. Ved å benytte store glassfasader i structural glazing visker man ut skillet mellom innendørs- og utendørsmiljøet. I tillegg har Wicona utviklet en spesiell pilaster som passer til og følger fasadens tredimensjonale form.

Naturlig lys for trivsel og produktivitet

Bygningens form med sine skrå glassfasader slipper inn maksimalt med dagslys samtidig som de forhindrer at inneklimaet blir for varmt. Et moderne kontrollsystem sørger for komfort og friskt inneklima, hvilket forbedrer trivselen for byggets brukere. Om sommeren brukes en aktiv kjøleteknikk som ventilasjon. Denne kan styres separat i hver etasje. Innslipp av dagslys styres automatisk med solskjerming som følger solens bevegelser gjennom dagen.

Redusere stress og øke kreativiteten

Bygningens form slipper inn maksimalt med dagslys samtidig som den forhindrer at inneklimaet blir for varmt. (Foto: Evaldas Lasys)

Arbeidssonene er tilpasset både individuelt arbeid og teamarbeid. Et område for rekreasjon har også fått sin plass. Trådløst høyhastighets internett dekker alle uteområder og gjør det enkelt å sitte utendørs i den grønne parken å jobbe. Denne fleksible måten å tenke på vedrørende utforming av arbeidsplasser bidrar til å øke trivselen hos de ansatte, øke kreativiteten og samtidig minimere stress.

Ned til minste detalj er det fokusert på bærekraft – eksempelvis er det etablert ladestasjoner for elbiler, og for de som sykler til jobb eller trener i lunsjen er dusjer og garderober tilgjengelig for alle.

Toppbilde: Arkitektene ARROW Architects og Archinova UAB har skapt et kontorkompleks som bringer naturen inn. (Foto: Evaldas Lasys)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen