Bygger flerbrukshall på Dælenenga 

Veidekkes datterselskap Seby AS og Oslobygg KF har inngått kontrakt om bygging av ny flerbrukshall på Dælenenga i bydel Grünerløkka i Oslo. Prosjektet har høye miljøambisjoner både for det ferdige bygget og byggefasen. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 250 millioner kroner.

Dælenenga flerbrukshall blir på cirka 6.100 m2 over fire etasjer med blant annet en fullskala idrettshall med tribuner, garderober, kontorer og en hel etasje til kampidretten. Hallen plasseres på samme sted som det eksisterende klubbhuset står i dag, og rivning av det gamle klubbhuset inngår i oppdraget. Det er planlagt at flerbrukshallen skal benyttes av skolen på dagtid og til idrettsformål på ettermiddag/kveld.

– Vi ser fram til å ta fatt på et spennende prosjekt for Oslobygg. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Seby`s miljøambisjoner. I tillegg er det motiverende å bygge et samfunnsnyttig bygg som er etterlengtet av Grünerløkkas beboere, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS.

 Klimagassutslippet fra nybygget skal reduseres med 50 prosent i forhold til et referanseprosjekt. Det blir fossilfri byggeplass der fjernvarme benyttes som energikilde også i byggefasen, og bygget oppføres etter passivhusstandard med solcelleanlegg på taket.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger, bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Byggestart er i november 2021 med planlagt ferdigstillelse i desember 2023. Les mer om prosjektet her.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen