Digital tvilling for eiendomsbransjen

Space Group og Nordic BIM Group inngår et strategisk partnerskap om bruk av digitale tvillinger i eiendomsbransjen i Norge, Sverige og Finland.

Space Group (UK) og Nordic BIM Group lanserer Twinview, en nettbasert digital tvilling-plattform for eiendomsbransjen som kobler all data i bygget til en 3D-modell. Med Twinview kan eiendomseiere og forvaltere optimalisere energibruken og redusere kostnadene samtidig som brukeropplevelsen og forretningsresultatene forbedres. Twinview er det første viktige steget for å oppnå klimanøytrale bygg.

– Vi er glade for å ha Nordic BIM Group som en av våre strategiske samarbeidspartnere. De har mange års erfaring innen den digitale bygg – og eiendomsbransjen, og vi er sikre på at de vil gi stor verdi for alle dem som tar i bruk Twinview i Norden, sier Rob Charlton, CEO i Space Group.

Utvikles av arkitekt, konstruktør og installatør

Twinview ble lansert i begynnelsen av 2020 etter tre års utvikling og partnerskapet med Nordic BIM Group vil gjøre det mulig å ta i bruk digitale tvillinger i Norge, Sverige og Finland. Nordic BIM Group vil også tilby implementeringshjelp, support og opplæring.

Digitale tvillinger har blitt brukt i bransjer som luftfart og kraftproduksjon i en årrekke, men er en relativt ny teknologi i eiendomsbransjen. En digital tvilling er en digital kopi av den fysiske bygningen og bygningsinformasjonsmodellen som utvikles gjennom design, konstruksjon og overlevering. Modellen kan blant annet benyttes til forvaltning, drift og vedlikehold av bygget.

Twinview bygger på bruk av disse BIM-modellene i forvaltningen med en skybasert plattform som kobler bygget til IoT-enheter for å overvåke byggets ytelse.

Tredimensjonal visualisering

Twinview inkluderer også en facility management-modul i tillegg til en brukervennlig smarttelefon app.

I Twinview visualiseres prosjektet i en tredimensjonal, webbasert plattform som analyserer tilgjengelig data med moderne teknologi. Twinview inkluderer også en facility management-modul i tillegg til en brukervennlig smarttelefon app.

– Å samle inn og overvåke sanntidsdata for å optimalisere bygningers operasjonelle ytelse og bærekraft vil bli stadig viktigere for å ta bedre beslutninger samt for å møte større utfordringer slik som klimaendringer. Vår markedsundersøkelse har identifisert mange forskjellige forvaltning, drift og vedlikeholdssystemer som er tilgjengelige i markedet i dag, men flertallet er basert på eldre teknologi som ikke er laget for fremtiden, forteller Halvor Sandbu, CEO i Nordic BIM Group.

– Vi tror på det sterkeste at vi kan endre bransjen radikalt med lanseringen av Twinview til fordel for våre kunder, leietakerne og miljøet. Etter hvert som bygninger blir mer sofistikerte i en verden i stor utvikling og endring, vil bruken av Twinview og digitale tvillinger gjøre det mulig for både eldre og nye bygninger å bli mer effektive og sikrere for brukerne», sier Sandbu.

Teknologien i dag produserer enorme mengder data som aldri blir samlet inn eller analysert, men med tilgang til kunstig intelligens (AI) er det lettere å forutsi hvordan en bygning kan fungere for å optimalisere ytelsen.

Med økende bruk av BIM (bygningsinformasjonsmodeller) blir data og modeller stadig mer tilgjengelige, og de fleste nye bygninger har i dag avanserte overvåkings- og kontrollsystemer som sjelden er koblet til disse modellene.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen