En ny milepæl i nordnorsk byutvikling

Et fantastisk byutviklingsprosjekt skal sette Harstad på kartet, og både gi innbyggere nye kulturarenaer og turister en ny favorittdestinasjon i nord. Prosjektet anses av mange som en spydspiss i nordnorsk byutvikling.

Clemens Eiendom og Harstad skipsindustri står sammen med blant andre Choice om utviklingsprosjektet som skal vise at nordnorsk natur og moderne byutvikling kan gi spektakulære resultater. Kaarbøkvarteret i Harstad, som skal utvikles av Kaarbø Utvikling AS som er opprettet av Clemens Eiendom og Harstad skipsindustri, har fått godkjent reguleringen av området som blant annet skal inneholde hotell, leiligheter, kino og bibliotek.

– Idéen med området er å skape et attraktivt og urbant miljø med ulike byfunksjoner. Det er en veldig attraktiv tomt med god beliggenhet i sentrum av Harstad, sier Bernt Nordby Skøien, adm. dir. i Clemens Eiendom.

En av attraksjonene blir et 40 meter høyt hotell med 180 gjesterom og en spektakulær utsikt.

– Vi erfarte tidlig at mange tok kontakt og etterspurte et nytt og mer moderne hotell med et spesielt ønske om større konferansefasiliteter, noe som mangler i Harstad. Etter gode prosesser sammen med Harstad kommune, arkitekter og andre premissgivere har vi landet reguleringsplanen og en leieavtale med Choice. Dette skal bli et helt fantastisk bygg, som blir et landemerke rett ved innseilingen til Hurtigruta, sier Nordby Skøien.

Konkurranse i nord

Utviklingen av området med hotellet som en spydspiss skaper stor entusiasme, og er noe også en rekke medier har skrevet om.

Ragnhild Kaarbøs bygg vil blant annet inneholde et moderne og aktivitetsbasert bibliotek.

Ved siden av hotellet skal Kaarbø Utvikling også utvikle ca. 100 leiligheter, og det er også lagt inn i avtalen med Choice at disse leilighetene skal ha noen fordeler med å bo i tilknytning til et hotell. For mange kommuner i Nord-Norge er det stor konkurranse om turister, men det også viktig å holde på innbyggerne. Moderne og spektakulær byutvikling, med fremtidsrettede boligkonsepter, kulturarenaer og en opplevd investering i sentrumsområdene viktig for mange.

– Dette som startet med et ønske om å utvikle et moderne konferansehotell har blitt til en byutvikling som virkelig setter Harstad på kartet. Totaliteten er knyttet rundt et torg som skal binde disse urbane elementene sammen, og den planfaglige delen er fantastisk bra, sier Clemens Eiendom-sjefen.

Look to Harstad

Clemens Eiendom tror nå på en «Look to Harstad»-effekt, og påpeker at det skjer storstilt utvikling mange plasser i Nord-Norge. I tillegg til hotell og leiligheter kommer 100 leiligheter fordelt over tre bygg fra hotellet og opp mot inngangen til Kaarbøkvarteret.

«Blått» skal bli et visningssenter for de tre blå næringene olje & gass, havbruk og maritim industri. Ambisjonen er å lage en interaktiv utstilling i verdensklasse som viser havrommets muligheter.

Det planlegges moderne servicetilbud til beboerne som vil få en unik beliggenhet med kulturopplevelser, butikker, kafeer og et moderne, aktivitetsbasert bibliotek.

– Jeg er begeistret for det vi har fått til så langt og er stolt over å få være med å utvikle Harstad til en moderne og attraktiv by, avslutter Nordby Skøien.

Toppbilde: Nordic Choice Hotels dobler hotelltilbudet i Harstad med et nytt Quality Hotel ved innseilingen til Hurtigruta.

Se videoen om Kaarbøkvarteret. Harstads nye bydel inneholder hotell, leiligheter og kultursenter.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen