Enige om fasadevalget på Trondheim Spektrum

Oppføringen av Trondheim Spektrum på Nidarø har skapt mye debatt. I slutten av november ble fasadevalget vedtatt av et sjeldent enstemmig bygningsråd i Trondheim kommune.

Nå er hallen reist, og arbeidet pågår for fullt slik at alt er klart til fiskerimessa i august 2019. Og ikke minst prøve-EM i håndball i november, samt selve EM for både herrer og kvinner i 2020.

Arbeidet med fasadevalget er nøye gjennomgått mellom utbygger og kommunen. Rådmannen påpeker i saksframlegget at det er krevende å gi anlegget en god helhetlig fasadeutforming ettersom det er et sammensatt og komplekst bygg. Det har vært et krav fra rådmannen at det skal være en rød tråd som forener det gamle og nye bygget.

Inngangsparti på den nye hallen. (Ill.: LINK-arkitektur)

Holder fremdriftsplanen

Prosjektleder Kjell Håvard Nilsen har uttalt at det var viktig med klart vedtak angående fasaden om de skulle kunne holde fremdriftsplanen. Uken de mistet grunnet stopp i Klostergata tidligere i år, mener han blir tatt igjen før åpningen. For Trondheim Spektrum blir det viktigste for å få til et kjempearrangement i 2020, både for publikum og tv slik at vi er med når Norge tildeles store kamper.

Toppbilde: Slik blir fasaden på Trondheim Spektrum. (Ill.: LINK-arkitektur)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen