Forsvaret får oppgraderte forlegninger og messebygg

Om vel et år kan de første soldatene på nye Evenes flystasjon flytte inn i ei fornyet mannskaps-forlegning. Kjøkken- og messebygget bygges også om for å ivareta økt behov for spiseplasser.

– Det er viktig at vi kommer raskt i gang med disse fornyelsesprosjektene for Forsvaret på nye Evenes flystasjon. Vi bidrar til å bygge forsvarsevne hver dag, og Forsvaret skal ta dette i bruk før jul til neste år. De skal starte opp med sitt viktige bidrag med å ta i bruk flystasjonen, sier utbyggingssjef for Evenes, John Ommund Syvertsen.

Lokal entreprenør får kontrakt på Evenes

Forsvarsbygg har inngått en kontrakt med Harstadbygg Entreprenør AS for å fornye tre bygg, med opsjon på to ekstra bygg.

– Det gjelder fornyelse av ei mannskapsforlegning, kjøkken- og messebygget samt et administrasjonsbygg. I tillegg har de opsjon på å fornye to befalsforlegninger, sier Syvertsen.

Verdien på kontrakten totalt med opsjonene er på ca. 133 millioner.

– Kontrakten med Harstadbygg Entreprenør AS viser at det lokale entreprenørmarkedet er konkurransedyktig på våre anbud. Dette er svært gledelig og vi ser frem til fortsettelsen på alle anbudene som kommer fremover for oppbyggingen av nye Evens flystasjon, sier Syvertsen.

Disse fra Harstadbygg Entreprenør AS og Forsvarsbygg skal jobbe med fornyelse av bygg på nye Evenes flystasjon.

Fakta om prosjektet

Oppdraget omfatter fornyelse av tre bygg på nye Evenes flystasjon som omfatter mannskapsmesse, administrasjonsbygg og mannskapsforlegning.

  • Messebygg i to etasjer, 2900 kvm (BTA). 204 sitteplasser i spisesal. To separate produksjonslinjer.
  • Administrasjonsbygg i tre etasjer 1200 kvm (BTA). Kontorbygg med en del møterom og lagerplass.
  • Mannskapsforlegning i tre etasjer med 2500 kvm (BTA). Fellesareal i kjeller og 36 stk. 6-mannsrom i 1. og 2. etasje.

I kontrakten er det opsjon på to befalsforlegninger i to etasjer, 3000 kvm (BTA). Bygningene har totalt 48 forlegningsrom og en del fellesarealer.

Toppbilde: Avdelingsdirektør Marit Kristiansen i Forsvarsbygg og Martin Mathisen, daglig leder i Harstadbygg Entreprenør AS.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen