NGBC og Grønn Byggallianse slås sammen?

Styrene i NGBC (Norwegian Green Building Council) og Grønn Byggallianse har signert en intensjonsavtale om å jobbe frem et konkret forslag til sammenslåing. 

– Vi står midt oppe i det grønne skiftet, og bygg- og eiendomsnæringen har en avgjørende rolle å spille på veien mot lavutslippssamfunnet, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev. – Medlemmene i NGBC og Grønn Byggallianse er alle aktører som ønsker å ta en rolle for å få til grønn vekst i næringen, og vi har tro på at vi lykkes bedre sammen enn hver for oss, sier hun.

Daglig leder i NGBC, Kjersti Folvik sier hun ser store gevinster av å slå seg sammen til én organisasjon. – Omstillingen til et mer bærekraftig samfunn må løses på tvers av næringskjeden gjennom et tett samarbeid blant de som bestiller, prosjekterer, bygger og leverer løsninger og produkter. En ny organisasjon kan jobbe mer helhetlig og koordinert enn organisasjonene gjør hver for seg i dag, sier Folvik.

Den nye organisasjonen har som mål å bli et medlems- og kompetansesenter for bærekraftig utvikling i bygg- og eiendomsnæringen, med kjerneområder som kunnskapsspredning, innovasjon, politikkutforming, nettverksbygging og sertifisering.

Forslaget vil legges fram for vedtak på årsmøtene i begge foreninger i april 2018.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen