Nøysom arkitekter til Kina

De er kjent for selvbyggerboliger på Svartlamoen i Trondheim. Nå er Nøysom i Beijing og viser fram prosjektet ved Tsinghua-universitetet.

Det er Kinesisk-norsk arkitekturforum som har invitert Nøysom arkitekter til universitetet, etter å ha lest om prosjektet i kinesisk arkitekturpresse. Avisa iTromsø har intervjuet Cathrine Johansen Rønningen, en av de tre arkitektene bak Nøysom arkitekter, om Beijing-turen.

Rønningen sier til avisa at hun ser likheter mellom Kina og Norge. I begge landene fører mange og store boligutbygginger til at folk mister noe av kontrollen over egne omgivelser, mener hun. Hun påpeker at selvbyggerprosjektet er relevant også i Kina, blant annet fordi det er et forsøk på gå tilbake til hvordan man bygde før i tiden, forteller Rønningen til avisa.

Eksperimentboligene under oppføring på Lademoen i Trondheim.

Kinesisk-norsk arkitekturforum, eller Sino-Norwegian Architecture Forum, er et samarbeid mellom Fakultet for arkitektur og design ved NTNU i Trondheim og fem kinesiske universitet. Les mer om innholdet i samarbeidet på NTNUs nettsider.

Følger opp selvbyggerprosjektet

Nøysom arkitekter startet prosjektet i 2013 mens de fortsatt var arkitektstudenter ved NTNU. De jobber fortsatt med oppfølging av byggingen av de fem kompakte selvbyggerboligene i prosjektet. Boligene er en del av det byøkologiske forsøksområdet Svartlamoen i Trondheim.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen