Skreddersydd idrettshall for bryting åpnet i Oslo

Landets første kommunale idrettshall med egen skreddersydd hall for bryting er åpnet på Lambertseter i Oslo.

Foruten å ha blitt et av Nordens flotteste bryteanlegg, er hallen et allsidig anlegg tilrettelagt for håndball, basketball, volleyball, badminton, innebandy og allidrett. Byggherre er Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID).

– Vi har en ambisjon om å få til et positivt taktskifte for idretten i Oslo. Oslo trenger flere idrettsanlegg. I sommer åpnet vi Lambertseter stadion, og nå leverer vi Lambertseter flerbrukshall, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Fleksibelt anlegg gir mer idrettsglede

Lambertseter flerbrukshall har et totalt areal på rundt 3 500 kvadratmeter, hvorav rundt 900 kvadratmeter er satt av til bryterne. Selve hallarealet tilsvarer standard spilleflate for håndball, 25 x 45 meter mens bryterne kan boltre seg på tre brytematter med samlet størrelse 30 x 12 meter. Hallen kan deles i tre ved hjelp av hev- og senkbare skillevegger slik at flere skoleklasser kan ha kroppsøving samtidig. På dagtid skal flerbrukshallen brukes som gymsal av skolene i området som sokner til anlegget. På kveldstid vil den organiserte idretten få plass.

– Her kommer det til å yre av liv dagen lang. Dette er et lenge etterlengtet anlegg som vil skape mye idrettsglede for barn og unge i byen vår, sa Johansen.

For å legge til rette for den allsidige bruken av hallen, har byggherren lagt stor vekt på funksjonalitet og fleksibilitet.

– Vi er opptatt av at idrettsanleggene vi bygger skal være mest mulig funksjonelle for brukerne, og har derfor optimalisert Lambertseter flerbrukshall i nært samarbeid med de som skal bruke den, sa direktør Eli Grimsby i KID.

Lambertseter flerbrukshall er landets første kommunale idrettshall som har en egen skreddersydd hall for bryting. Grace Bullen hadde oppvisning på åpningsdagen. (Foto: KID)

Norges første fossilfrie anleggsplass

Lambertseter flerbrukshall var landets første fossilfrie anleggsplass da Kultur- og idrettsbygg Oslo KF startet opp byggearbeidene for et drøyt år siden. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen har vært elektriske eller gått på biodiesel. Det samme har vært gjeldende for oppvarming og tørking av byggeplassen.

– Vi har som ambisjon å styrke Oslo som en internasjonalt ledende miljøby, og som en stor utbygger ønsker Oslo kommune å ta et klart miljøansvar. I dag er fossilfri anleggsdrift standard for alle de kommunale foretakene i hele kommunen, sa Johansen.

KID sine erfaringer med fossilfrie anleggsplasser er svært gode. Foretaket har fått inn flere og gode tilbud på sine prosjekter. Ingen har lagt inn forbehold om fossilfri-kravet. Samtidig viser prosjektene at det er mulig å skape betydelige positive endringer på arbeidsplassene.

– Det er veldig inspirerende å jobbe med dette. Erfaringene viser helt konkret at støyen blir redusert da maskinene går stillere, og gravemaskinførerne rapporterer om bedre luft inne i førerhuset da fossilfri diesel ikke avgir lukt. Den økte kostnaden ved dyrere biodiesel, spares i all hovedsak inn ved mindre forbruk, forteller direktør Eli Grimsby.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen