Torvbråten skole er kåret til Årets skolebygg

LINK arkitektur har stått for arkitektur og landskapsarkitektur på Torvbråten skole. Årets skolebygg 2021 er et svanemerket smykke som setter ny standard for bygging av fremtidens skole, i følge juryen.

Pionerprosjektet setter søkelyset på hvordan fremtidens bygninger kan utformes, konstrueres og drives for å forbedre menneskers livskvalitet og samtidig ivareta en bærekraftig utvikling.

Sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur

Kåringen av Årets skolebygg gikk av stabelen 7. april i regi av Nohrcon. I juryens begrunnelse heter det: Torvbråten skole har svært høye miljøambisjoner. Skolen fokuserer både på sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur. Form, plassering og detaljløsninger er utformet med fokus på energibruk, klimagassutslipp, og menneskelig behov. Skolebygget er Norges andre Svanemerkede skolebygg – skolen er blant annet bygd uten bruk av produkter som inneholder stoffer som er farlig for miljøet eller menneskers helse. Skolen er utformet med bakgrunn i naturmaterialer og for å gli godt inn i omgivelsene. De interne rommene er utformet med utstrakt bruk av eksponert massivtre. Dette gir lune og behagelige læringsarealer, samt et stabilt inneklima.

Et svanemerket smykke som setter ny standard for bygging av fremtidens skole, lyder juryens omtale av Torvbråten skole. (Foto: LINK Arkitektur/Hundven-Clements) Photography.

Involvert i tidlig fase

– Vi er svært stolte over nye Torvbråten skole og for å motta denne anerkjennelsen, sier prosjektleder Jon-Erling Johannessen i LINK Arkitektur.

Nye Torvbråten skole er et resultat av klare målsetninger, tidlige beslutninger og en tydelig bestilling med høy involvering av brukere og interessenter.

– Vi har vært involvert allerede i tidlig fase med bevisste valg om bærekraftige mål for prosjektet. Gjennom et godt samarbeid med totalentreprenør Veidekke og medvirkende konsulenter har vi sammen skapt et bygg med flere innovative og fremtidsrettede løsninger som ikke har blitt brukt i lignende byggeri tidligere. Dette har i sin tur gitt synergieffekter gjennom å skape gode læringsmiljø med mer miljøbevisste brukere. Det er utallige måter å skape bærekraftige og fremtidsrettede prosjekter på, både med hensyn til miljø, det sosiale og det økonomiske aspektet. Vårt viktigste samfunnsoppdrag er å foreslå og skape konkrete løsninger som driver utviklingen fremover. Dette er nye Torvbråten skole et synlig bevis på, sier Johannessen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen