Torvtak forener tradisjoner og nye energikrav

De aller fleste moderne hytter er i dag av en helt annen størrelse og standard enn for noen få tiår siden. Men til tross for moderne fasiliteter, er heldigvis torvtak på hytta noe veldig mange hytteeiere fremdeles ønsker seg.

I gamle dager ble torvtak bygget opp med et enkelt bordtak, flere lag med never som tettesjikt og øverst ble torv brukt som isolasjonsmateriale. Denne tradisjonelle og kompakte løsningen er i dag videreutviklet mange hakk. I dag blir et kompakt torvtak bygget opp med bærende taktro av f.eks. gulvbord som festes i takåsene, før det legges et tettesjikt.

I takflaten legges så Rocktorv isolasjonsplate i ett eller to lag før legging av torv. Da oppnår du en kvalitetssikker og godkjent løsning som oppfyller alle krav som stilles til varmeisolering. Rocktorv er utviklet spesielt med tanke på de påkjenninger et torvtak blir utsatt for. Platen, som er laget av steinull, har høy trykkstyrke og stor motstand mot fukt. I motsetning til med et luftet torvtak, vil all snø som ligger på taket også gi et isolerende tilskudd med et kompakt tak. Det vil si at du får et enda bedre isolert tak i den kalde perioden hvor du trenger det mest.

Et kompakt torvtak har enklere oppbygging og færre sjikt, og det er mye å spare i både arbeid og materialer i forhold til en luftet løsning. Skulle det mot formodning oppstå skader er det også langt lettere å oppdage hvor feilen er, samt å reparere skadene. Med Rocktorv som underlag får du også en sklisikker utlegging av torven. Sig i torven unngås da røttene vil rotfeste seg i toppen av isolasjonsplaten.

Kompakte torvtak gir mange fordeler

  • Problemer med kondensert fukt i konstruksjonen eller snøinndrev i luftespalte unngås.
  • Utvendig tettesjikt, luft- og dampsperre blir ett og samme sjikt.
  • Den enkle konstruksjonen gjør jobben mindre arbeidskrevende og gir mindre mulighet til byggefeil.
  • Hytta kommer raskere under tak og risikoen for fuktskader reduseres.

Bruker du Rocktorv får du økt brannsikkerhet med på kjøpet. Rockwool steinull har høyeste klassifisering for brannmotstand og kan tåle temperaturer på opp til 1000 °C uten å smelte. Det kan bety ekstra tid til å sikre liv og verdier hvis et branntilløp eller en gressbrann på taket skulle oppstå.

I tillegg vil du om du velger et Rockwool produkt også velge et energieffektivt, resirkulerbart og bærekraftig produkt som er 100 % gjenvinnbart.

Mer informasjon om Rocktorv og andre isolasjonsprodukter til hytta finner du på www.rockwool.no

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen