Vant Cityprisen 2019

Youngskvartalet, som er utviklet av Industri Energi Holding, vant Cityprisen 2019. I følge juryen er de opprinnelige byggene forbilledlig restaurert og trer fint frem mot sin nye bakgrunn.

Det var under middagen på Citykonferansen 2019 at Cityprisen ble delt ut torsdag kveld. Cityprisen er en årlig pris som går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene. De nominerte kandidatene var Rift Colosseum, Østbanehallen og Youngskvartalet.

Vinneren var Youngskvartalet. Daglig leder i Industri Energi Holding, Aili Klami, var stolt over å motta den prestisjetunge prisen og takket først sine kolleger i prosjektet.

– Det er alltid hyggelig med en slik anerkjennelse. Det er mange som skal takkes. Jeg vil takke Entra fordi de solgte eiendommene til oss. De har vært en fantastisk samarbeidspartner i hele byggeperioden. Jeg vil også takke Fabel arkitekter. De er ansvarlig for hele grepet vi valgte å gjøre i Youngskvartalet, sa Klami, som også trakk frem entreprenøren Veidekke i sin takketale.

Fra forfall til fullstendig rehabilitering

Youngskvartalet er et bymiljøprosjekt i Oslo. Det nye bygget, som skulle plasseres i den trange nisjen mellom Sentrum politistasjon og de gamle bygårdene, måtte tilpasses den eksisterende bebyggelsen. Det ble en langvarig og kompleks byggeprosess som endte godt – med et bygg som har beriket området.

Industri Energi kjøpte bygget i 2012. De tre historiske murgårdene fra siste halvdel av 1800-tallet var kraftig forfalt og sto i fare for å bli revet, men er nå fullstendig rehabilitert. Bygget huser i dag kontorer – våre egne inkludert, i tillegg til restauranter og barer på gateplan.

Uteplass: Fra terassen er det fin utsikt over Youngstorvet.

Juryen understreket i sin begrunnelse blant annet at Industri Energi våget å satse der andre nølte, og det var ingen selvfølge at de ville lykkes. Videre… Etter lang tid og godt samarbeid mellom eier, myndigheter og arkitekt er resultatet et effektivt, fleksibelt og attraktivt prosjekt, bestående av nyrestaurerte bygårder og et kobberkledd nybygg med moderne kontorer og et attraktivt og intimt byrom som megler mellom gammelt og nytt.

Kvaliteten på detaljer, overflater og håndverkmessig utførelse er over det man kan forvente, spesielt i de restaurerte bygningene.

Gjennom dristige valg av leietakere som tilfører rikere mangfold av næringsliv er kvartalet gitt nytt liv og innhold til glede både for leietakere, gjester og forbipasserende. Sambruk med politistasjonen vitner om vilje og evne til å finne gode felles løsninger for bygninger og leietakere.…

De seneste årenes vinnere av Cityprisen har vært Media City Bergen, Union Brygge, Aker Brygge, Karenslyst Allé, Tjuvholmen, Operakvarteret i Oslo, Vulkan og Rockheim i Trondheim.

Toppbilde: Sliten bebyggelse er gjenreist og har gitt nytt liv til et av byens viktigste torg.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen