Veidekke bygger kunstsenter i Trondheim

Veidekke ASA har skrevet kontrakt med Kjøpsmannsgata Ung Kunst AS om å bygge et unikt, miljøsertifisert kunstsenter i Trondheim. Senteret er initiert og finansiert av Kjell Erik Killi Olsen.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 113 millioner kroner ekskl. mva.

– Vi takker så mye for tilliten og er stolte over å ha blitt valgt til å bygge et kulturbygg som kommer til å bety mye for kunstnere og kulturlivet i Trondheim, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag.

Det nye kunstsenteret i Kjøpmannsgata 36-38 blir på cirka 3300 m2. Det skal romme utstillingslokaler, kunstverksteder, magasiner, scene, serveringslokaler, egne kontorer og utleiekontorer samt en skulpturpark på taket. Bygget skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Very Good.

Kjøpsmannsgata Ung Kunst er en raus og unik gave på 175 millioner kroner til Trondheim by fra billedkunstneren Kjell Erik Killi Olsen. Det skal bli et møtested for kulturinteresserte mennesker med et tverrfaglig tilbud som når både bredt og smalt. Det blir et variert utstillingsprogram med både etablerte og mindre etablerte kunstnere med et særlig fokus på yngre kunstnere.

Prosjektet er utviklet i samarbeid med Killi Olsen, Kjøpmannsgata Unge Kunstnere, HUS og arkitekter og Veidekke. Byggearbeidene starter i januar med planlagt ferdigstillelse i september 2021.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen