Veidekke miljøsertifiserer boligprosjekt

Veidekke Eiendom søker for første gang om BREEAM-sertifisering av boliger. BREEAM er både en metode og et verktøy for bærekraftige byggeløsninger fra idé til planlegging og helt frem til ferdigstilling.

Skal vi nå målet om å redusere klimagassutslippene med 40 %, så må jobben gjøres skikkelig. Derfor starter Veidekke Eiendom nå med å miljøsertifisere sine egne boligprosjekter i henhold til BREEAM-Nor.

Det betyr at de kommer til å dokumentere alle sider av miljøarbeidet, fra biologisk mangfold og inneklima til CO2-utslipp og avfallshåndtering. Veidekke er opptatt av å ligge i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi og mer miljøvennlige byggemetoder. Dette betyr en renere og sunnere byggeplass for alle som jobber og bor i nærområdet, men også et mye sunnere bygg med bedre inneklima, mindre energibehov og større trivsel for deg som skal bo i Nyegaardskvartalet.

Frodig felleshage

Nyegaardskvartalet består av tre enkeltstående bygg. Hus 1 danner en bue og ligger som en skjermende hånd rundt boligene. Basisbebyggelsen er sammenhengende opp til 5. etasje, og på toppen av denne er det bygget tre tårn med leiligheter, som strekker seg ytterligere fem etasjer mot det blå. Hus 2 og 3 er fem etasjer høye og står på linje.

Området er omkranset av byen, dens yrende folkeliv og servicetilbud, men inne i leiligheten eller på balkongen er det enkelt å finne roen.

Mellom byggene ligger kvartalshagen, delt inn i soner, og nydelig beplantet med gress, urter, busker og trær. Både i hagerommet og på takhagene er beplantningen planlagt av landskapsarkitekt og biolog for å sikre økologisk mangfold. Hagen skjermer for innsyn, og som frodige hager flest, gir de rom for fuglekvitter og grønne dufter. Midt i det grønne landskapet er det anlagt stier frem til lekeplass og benker, så du kan sette deg ned i fred og ro under et av kirsebærtrærne og slå av en prat med naboen – eller en lekekamerat.

Det blir tilsammen plass til flere enn 650 sykler, ca. 80 % av dem innendørs. Eget, bilfritt kjørefelt inn i garasjen sørger for trygg adkomst. Det blir god ladedekning for både el-sykler og el-biler.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen