Veidekke skal bygge Sandefjord VGS

Veidekke har skrevet kontrakt med Vestfold og Telemark fylkeskommune om å bygge og rehabilitere Sandefjord videregående skole. Kontrakten er en samspillsentreprise med målpris 422 millioner kroner.

Sandefjord er Norges største videregående skole med 2000 elever og 350 ansatte. Nå står skolen foran en omfattende oppgradering, og etter utbygging og rehabilitering vil skolens totale bygningsmasse utgjøre ca. 41 500 m2. Oppdraget innebærer både nybygg og rehabilitering av en større del av eksisterende skolebygg.

Skolebygg prioritert satsingsområde

Dette er den femte gangen i løpet av 12 år at Veidekke har vunnet en konkurranse om å få bygge videregående skoler i Vestfold og Telemark. Samspillsfasen med forprosjektet ble gjennomført fra juli 2019 til november, etter påske venter neste etappe.

– Vi takker for tilliten og gleder oss nå til å komme i gang med byggearbeidene, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

– Sammen med Vestfold og Telemark fylkeskommune skal vi få den eksisterende bygningsmassen til å tilfredsstille behovene som elever og lærere har til en moderne skole. Vi kommer også denne gangen til å vektlegge tett samspill, god dialog og gode løsninger slik at skolen kan være i bruk under mesteparten av byggetiden, sier Hjertås.

Massivtre over tre etasjer

Veidekke skal oppføre to nybygg på totalt ca. 5000 m2, der det største nybygget blir i massivtre over tre etasjer. I tillegg skal det utføres bygningsmessig rehabilitering av 11 000 m2 og utskifting av teknisk anlegg i bygg på tilsammen 20 000 m2. I de rehabiliterte delene av skolen skal det utføres endringer i planløsning, nye overflater, nytt teknisk anlegg samt fasade- og takrehabilitering med tilleggsisolering. Arbeidene vil skje etappevis i skole i full drift.

Prosjektet utføres som fossilfri byggeplass med mål om avfallssorteringsgrad på 95 %. Bæresystem i massivtre i nybygget bidrar til reduserte klimagassutslipp, og de nye tekniske anleggene vil sammen med tilleggsisoleringen redusere skolens energibehov betydelig.

Byggestart er planlagt i slutten av april 2020 med planlagt ferdigstillelse januar 2023.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen