Vinnerne av Norsk Lyspris 2020

Universitetsmuseet i Bergen – Naturhistorisk Museum, Farrisbrua – fra 3D til 2D, Vault tak & vegg, Sandvika-lykta, Stavanger Lysplan og Nordisk lys og fargebruk i cellekontor – bacheloroppgave Lysdesign er vinnerne av Norsk Lyspris 2020.

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og deles ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur.

Vinnerne av Norsk Lyspris 2020 ble kåret under Lysets Dag på DOGA 11. november i Oslo av konferansier Olli Wermskog. Kåringen ble streamet live. Spennvidden er stor og vinnerne inkluderer historiske bygninger, broer, byplaner og bacheloroppgaver og omfatter lysdesign, produkter og lysinstallasjoner, fra anerkjente aktører til unge talenter.

Universitetsmuseet i Bergen, Naturhistorisk Museum, gikk til topps i klassen Beste innendørsprosjekt.

Stavanger lysplan vant prisen i åpen klasse. Juryens sier at Stavanger lysplan er et eksempel på en meget profesjonell utforming av en lysplan. Den har på mesterlig vis analysert og strukturert et komplekst prosjektområde. Planen har fanget karakteren til de ulike bydelene av Stavanger sentrum i en lysplan som peker ut en strategisk retning for byens belysning i de fremtidige år. Dette fremstår nærmest som en lærebok i lysplan som alle byer trenger og viser hvordan en kan tenke strategisk med lys og legge en plan som er stedsriktig, funksjonell og gjennomførbar.

Beste utendørsprosjekt ble Farrisbrua – fra 3D til 2D.

Eier av prosjektet og oppdragsgiver er Stavanger kommune, mens Zenisk AS har  stått for lysdesign.

Her er alle vinnere av Norsk Lyspris 2020:

Norsk Lyspris har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader, og juryens vurdering av søknadene resulterte tidligere i høst i 16 nominerte. I kveld ble det kåret seks vinnere og utdelt 10 diplomer.

I tillegg til seks kategorivinnere fikk ytterligere 10 prosjekter diplom.

En av vinnerne kan også bli nominert til Nordisk Lyspris, som arrangeres av belysningsorganisasjoner i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island.

Toppbilde: Stavanger lysplan vant prisen i åpen klasse.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen