Wicona i spissen for grønnere byggesystemer

Siden lanseringen av Circal resirkulert aluminium for et år siden har Hydro vunnet over 40 store og små byggeprosjekter rundt om i verden med dette metallet.

– For øyeblikket er dette et av Hydros raskest voksende segmenter, sier lederen for Hydros forretningsområde Extruded Solutions. Wicona lanserte Circal i 2019, og de første prosjektene er allerede i gang.

Circal er et av Wiconas grønnere aluminiumvaremerker med minst 75 % forbrukeravfall og et sertifisert karbonavtrykk på under 2,3 kg CO2 per kg aluminium. Wicona som leverer fasader og byggeløsninger til fasader, vinduer og dører har siden satset kraftig på å selge disse grønnere aluminiumvaremerkene.

Økern Portal

Hydro passerte nylig en milepæl med 40 byggeprosjekter der det brukes Circal-fasader. Det er ca. 2300 tonn grønnere aluminium, med små og store prosjekter på opptil 400 tonn. Et eksempel er Økern Portal, et av Norges største utviklingsprosjekter, som bruker 275 tonn Circal-aluminium i sine fasader. Wicona står som leverandør for den største delen av fasaden.

– Volumene er fremdeles små i det store bildet for det globale aluminiummarkedet, men dette er for øyeblikket et av Hydros raskest voksende segmenter. Innen utgangen av 2020 vil samtlige av produktene og løsningen til Hydro Building Systems i Europa være tilgjengelige i Circal og Reduxa, og vi forventer at etterspørselen etter lavkarbonaluminium vil øke de kommende årene, sier lederen for Hydros forretningsområde Extruded Solutions, Egil Hogna.

Reduxa er primæraluminiumekvivalenten til Circal, med et sertifisert karbonavtrykk på under 4,0 kg CO2 per kg aluminium.

Produksjonsøkning i 2020

I 2020 kommer Hydro til å øke produksjonen av Circal ved å øke den årlige kapasiteten til 25 000 tonn med en oppgradering og utvidelse av gjenvinningsanlegget Azuqueca i Spania.

Hydro er den første aluminiumprodusenten som leverer uttjent, resirkulert aluminium av førsteklasses kvalitet med et sertifisert innhold på mer enn 75 % gjenvunnet forbrukeravfall. Produksjonsprosessen er fullt sporbar og produktet er sertifisert av en uavhengig tredjepart (DNV GL). EU-kommisjonens bærekraftmål krever at alle nye bygninger skal ha et netto karbonutslipp på null innen 2030 – og alle bygninger innen 2050. Med Hydros Circal 75R kan entreprenører og arkitekter oppfylle selv de mest krevende bærekraftmål.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen