Energi
Eirik Iveland

Ocean drone har satt seil for å samle fiskedata fra Hywind

Akvaplan-niva har fått i oppdrag av Equinor å stasjonere en «glider» får å gjennomføre survey av fisk ved havvindparken Hywind utenfor kysten av Skottland. Dataene vil hjelpe forskerne med å identifisere hvorvidt vindmøllene skaper en rev-effekt, og hvordan dette påvirker fisk.

Les mer »
Industri
Eirik Iveland

Jungheinrich satser på grønn strøm

Jungheinrich-konsernet tar ytterligere skritt mot klimanøytralitet. Med umiddelbar virkning skal alle deres avdelinger i Tyskland drives utelukkende med miljøvennlig strøm. Dette inkluderer også selskapets seks tyske fabrikker.

Les mer »
Energi
Christina Benjaminsen, SINTEF

Nå kommer gigabatteriene 

Glem smått og lett. Batterier er på sitt aller mest effektive når de kan bli store som en container – og stå i ro. Nå bygger forskere batterier så store som hus, med helt nye materialer. Det vil gjøre utnyttelsen av fornybar kraft enklere og bedre.

Les mer »
Energi
Eirik Iveland

Robuste kraftforsyninger for krevende medisinske applikasjoner

COSEL Co. Ltd. har lansert en utvidelse av sitt tilbud innen medisinske kraftforsyningsprodukter, i form av den nye PJMA serien. 600 W PJMA600F og 1000 W PJMA1000F har et universelt inngangsområde på 85–264 VAC og er kompatible med internasjonale sikkerhetsstandarder.

Les mer »
Energi
Eirik Iveland

Styrker forsyningssikkerheten i det norske øyriket

Nexans har fått en stor ordre fra Statnett om å levere og installere en ny høyspent undersjøisk strømforbindelse som krysser Hadselfjorden i Nordland. Prosjektet er avgjørende for å styrke strømforsyningssikkerheten for en befolkning på rundt 50 000 mennesker i Lofoten og Vesterålen.

Les mer »
Rull til toppen