Entelios overtar Scandems virksomhet i Finland

Entelios ekspanderer i det nordiske energimarkedet og har inngått avtale med Scandem om kjøp av Scandem Oys kundeportefølje og lokale virksomhet i Finland.

Entelios har kjøpt Scandem OYs kundeportefølje og lokale virksomhet i Finland. I Norden har Entelios allerede ansvaret for en kundeportefølje på mer enn 20 TWh. Med denne avtalen kommer Entelios også til å forvalte et volum på ca. 1 TWh i Finland.

Scandem OY har hovedkontor i Vantaa i Finland, og avtalen om overtakelse av selskapets kunder og ansatte styrker ytterligere Entelios’ posisjon i det skandinaviske energimarkedet. Entelios betjener store nordiske kunder med fysisk levering av fornybar energi og tilhørende avansert porteføljeforvaltning via våre team i Norge og Sverige. Entelios har som strategisk mål å bli en av de ledende aktørene i det nordiske energimarkedet.

– Vi er veldig fornøyde med å kunngjøre at Entelios har overtatt Scandem OYs kundeportefølje og tilhørende ansatte. Scandem OYs kunder vil nå bli tatt hånd om av Entelios-familien, sier Atle Knudsen, adm. dir. i Entelios. – Vi vet at vi nå får tilgang til et selskap med sterk kundebase og meget kompetente medarbeidere. Med denne ekspansjonen er Entelios klar for neste steg i gjennomføringen av vår strategiske plan.

Virksomheten i Finland vil bli drevet av Entelios OY fra og med 1. oktober 2020, og vil da være eid av Entelios, som er et datterselskap av Agder Energi.

– Scandem OY har et godt omdømme og sterke kunderelasjoner i Finland, og vi mener det er en stor fordel å kunne tilby våre nordiske kunder lokal kunnskap og betjene dem på det lokale språket. For våre kunder med virksomhet over hele Norden ser vi dessuten en fordel i å tilby porteføljeforvaltere også i Finland, sier Kolbjørn Hembre, Nordic Sales Manager i Entelios.

– Scandem sine kunder vil forholde seg til det samme teamet som tidligere, men vi kommer dessuten til å kunne tilby en rekke relaterte tjenester innen forvaltning, energirapportering og energitjenester, og spesielt innen etterspørselsfleksibilitet, der Finland har kommet lang, sier Hembre.

Bilde: Atle Knudsen, adm. dir. i Entelios.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen