Europas største elbilbatterifabrikk

Akasol har åpnet Europas største elbilbatterifabrikk i Langen i Tyskland. Med en kapasitet på 600 MWt, vil fabrikken produsere batterier for 3000 busser hvert år.

Europas storbyer pensjonerer sine dieselbusser til fordel for elektriske alternativer. Flere produsenter har planer om nye, store batterifabrikker. Akasol åpnet sin i november.

Fabrikken vil produsere Akasols AKA-system OEM, et modulært batterisystem med litiumion-batterier. Standardversjonen av batteriene har en lagringskapasitet på 24,4 kWt. Batteriene skal kunne parallellkobles og tåle mer enn 3000 fulle sykluser. De skal også ha mulighet til for hurtiglading på opptil 500 kW.

100 millioner kroner

I følge selskapet har to ledende, europeiske bussprodusenter inngått intensjonsavtaler om kjøp av batteriene. Kontraktene innebærer at Akasol skal levere batterisystemer for 10 000 el- og hybridbusser de neste årene.

Batteriene skal kunne kobles sammen parallelt for nær uendelig kapasitet. (Bilde: Alexander Heimann/Akasol)

Fabrikken, som koster knappe 100 millioner kroner, er semi-automatisert der mennesker og maskiner vil jobbe tett sammen.

I dag er 55 prosent av verdens litiumionbatterier produsert i Kina, ifølge en analyse fra Bloomberg New Energy Finance. Den europeiske produksjonskapasiteten er ventet å være lav i forhold til andre steder i overskuelig fremtid.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen