Forsker på storskala produksjon for grønn hydrogen

ABB og Hydrogen Optimized har signert en intensjonsavtale for å gjøre grønn hydrogen til et økonomisk gjennomførbart alternativ. Sammen utvikler de en integrert på 100 MW per modul.

Det globale teknologiselskapet ABB og Hydrogen Optimized har blitt enige om å utforske utviklingen av store produksjonssystemer for grønn hydrogen koblet til strømnettet for å tilby en ren, bærekraftig og rimelig energikilde.

100 MW per modul

Hydrogen Optimized har ambisjoner om å bruke sin høystrøms vannelektrolyseteknologi i stor skala for å produsere grønt hydrogen for nye, rene applikasjoner for mange bransjer, inkludert kjemi, energi og transport. ABBs hydrogenforskningsteam vil utforske optimalisering av strømforsyningen gjennom prosjekter som involverer ABBs høyeffektslikerettere.

Sammen planlegger selskapene å bevise at Hydrogen Optimizeds RuggedCell teknologi for vannelektrolyse kan brukes til å utvikle en integrert produktløsning basert på et 100 MW anleggsdesign for en modul.

ABB er en globalt ledende leverandør av høyeffektslikerettere for enhver industriell applikasjon, som gir maksimal tilgjengelighet, høyest produktivitet og med høy prioritet på personsikkerhet. Innenfor høyeffektsområdet gir selskapets likerettere strøm i området 5000 A til 550 000 A, som enkelt eller flere enheter, og som sådan kan de gi nesten ubegrenset strøm- og spenningskombinasjoner og oppfyller de fleste anleggsspesifikke krav.

– ABB er verdensledende innen styrings- og elektrifiseringsløsninger designet for store elektrokjemiske prosesser, sier Andrew T.B. Stuart, konserndirektør for Hydrogen Optimized. – Slik teknologi passer perfekt sammen med vår patentanmeldte RuggedCell.

Sammen skaper disse teknologiene en kontinuerlig reduksjon i investeringskostnader når omfanget av grønt hydrogen øker.

– Vårt felles arbeid vil legge grunnlaget for enkeltanlegg opp til flere hundre megawatt inngangseffekt. Å demonstrere skalerbarheten til disse to nøkkelkomponentene i en vannelektrolyseinstallasjon er viktig for økonomisk, grønt hydrogen, og vi er glade for de potensielle fordelene for kundene, sier Stuart.

Skyve grensene

Intensjonsavtalen melom selskapene formaliserer avtalen om å utforske implementeringen av et demonstrasjonssystem, samt utarbeidelse av et 100 MW anleggsdesign og strategier for kommersialisering.

– Dette prosjektet spiller på vår styrke med å bygge store, svært effektive, skreddersydde høyeffekts-likerettere og skyve grensene for hva som er mulig fra en likeretterenhet, sier Charl Marais, Global Product Manager, Process Industries, hos ABB. – Basert på mange års erfaring med å levere styrings- og elektriske løsninger for elektrokjemisk industri, forstår vi at høyeffektslikerettere har de egenskapene som kreves for vellykket, storskala prosjektutrulling.

– Dette samarbeidet fremmer kommersiell tilgjengelighet og gjennomførbarhet av store, grønne hydrogensystemer. Vi har utforsket denne typen prosjekter i mer enn to år, og synergiene med Hydrogen Optimized har vært veldig tydelige. Vi har en klar visjon, og resultatene kan være betydningsfulle, mener Marais.

Applikasjoner som bruker grønt hydrogen inkluderer nullutslippstransport, ammoniakk og annen kjemisk produksjon med ikke-fossile hydrogenkilder, og grønn produksjon av metall med hydrogen i stedet for med koks.

Bilde: ABB og Hydrogen Optimized vil utforske produksjon av grønn hydrogen. Bildet viser toppsjefen i Hydrogen Optimized, Andrew T.B. Stuart.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen