Gassindustrien med innovative teknologier for klimavern

Gassbransjen i Tyskland har etablert et nytt eventformat; Zukunftswerkstatt ERDGAS – en markedsplass for innovasjoner i gassektoren.

Berlin, 22. november 2018. Gjennom innovative løsninger og nye teknologier vil naturgassbransjen være med på å utvikle fremtidens energisystem. Dette ble demonstrert med 16 fremtidsrettet prosjekter fra akademia og næringsliv som ble presentert som en del av Zukunftswerkstatt ERDGAS.

Industriinitiativet Zukunft ERDGAS og Wintershall var vertskap for arrangementet i forkant av utdelingen av den tyske gassindustrien innovasjonspris. Deltagerne ble kjent med de innovative prosjektene gjennom speed-dating og diskuterte etterpå med hverandre i en interaktiv podiumsdiskusjon.

– Konseptene og prosjektene som er presentert her gjør meg veldig optimistisk for vår energifremtid, sa Timm Kehler, CEO i Zukunft ERDGAS.

Innovative løsninger

Med bakgrunn i diskusjonene om utfasingen av brunkull til strømproduksjon viste bransjen under Zukunftswerkstatt at de ikke bare har infrastrukturen og kunnskapen, men også innovasjonskraft til å gi et viktig bidrag til å redusere CO2-utslipp. Gass kan gi løsninger i mange sektorer. Et banebrytende eksempel er dekarbonisering av naturgass og såkalte grønne gasser, noe som er sentralt i flere av prosjekter på Zukunftswerkstatt.

En ekte milepæl innen cruisefart. AIDAnova er verdens første skip som opererer i havner og ute på havet kun med LNG.

Industrien viser at naturgass også kan gi løsninger for en klimanøytral fremtid. Forbrenning av naturgass produserer CO2, men med et betydelig mindre karbonutslipp enn andre konvensjonelle energikilder. Forskere ved Karlsruher Institute of Technology (KIT) har en tilnærming som tar sikte på å eliminere dette helt. I metanpyrolyse produserer en reaktor for flytende metall hydrogen fra naturgass. I stedet for å slippe ut karbondioksid genereres fast karbon, som igjen kan brukes av industrien. Andre prosjekter viser hvordan karbondioksid kan skilles fra metan og deretter lagres.

En del av energiskiftet

Naturgass er ikke bare klimavennlig, men også veldig allsidig. Hvis du vil beskytte klimaet i dag – til en fornuftig kostnad – kan du ikke ignorere naturgass. Gassbransjen er innovativ og kommer opp med løsninger, noe som gjør at en lavutslipps fremtid ikke bare blir en drøm, men også virkelighet. Jeg er derfor overbevist om at gass vil fortsette å øke i betydning, sa Kehler.

– Konseptene og prosjektene som er presentert her gjør meg veldig optimistisk for vår energifremtid, sa Timm Kehler, CEO i Zukunft ERDGAS.

– Gassindustrien er en pålitelig aktør i energiforsyningen. Og vi har vært der i mange tiår, sa Thilo Wieland, styremedlem i Wintershall. – Planlegging i sykluser og håndtering av endringer som ikke skjer over et par måneder, men over flere tiår er en vesentlig styrke for gassbransjen. Den bærekraftige suksessen til gass som energibærer er basert på bransjens utholdenhet. Naturgass er mer enn en overgangsløsning for vårt energisystem. Naturgass er og blir en del av den totale løsningen, sa Wieland.

Les mer på https://zukunft.erdgas.info

 

Zukunft ERDGAS er et initiativ fra den tyske gassnæringen som skal fremme bruk av naturgass overfor forbrukere, politikere og markedsaktører. Zukunft ERDGAS skal jobbe for å utnytte potensialet i energikilden og gi informasjon om muligheter naturgass i energiskiftet. Zukunft ERDGAS er søttet av bransjeorganisasjoner og ledende selskaper innen gassnæringen.

Wintershall Holding GmbH, basert i Kassel, Tyskland, er et heleid datterselskap av BASF i Ludwigshafen. Selskapet har vært aktiv i utvinning av naturressurser for 120 år, og i leting og produksjon av råolje og naturgass over 85 år.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen