Gasum kjøper Lindes LNG- og biogassvirksomhet

Gasum styrker kapasiteten til å levere gassløsninger for renere transport og industri i Norden gjennom oppkjøpet av Linde AGs LNG- og biogassvirksomhet samt Nauticors bunkringsvirksomhet.

30. april 2020 fullførte det nordiske energiselskapet Gasum oppkjøpet av Linde AGs LNG- og biogassvirksomhet i Sverige og Norge og Nauticors bunkringsvirksomhet i Tyskland. Oppkjøpet er en viktig del av Gasums strategi for å øke veksten innen renere transportløsninger i Norden. Samtidig styrker selskapet kapasiteten for å tilby et bredt spekter av gassløsninger til ulike kundesegmenter på flere steder.

Gjennom transaksjonen ble Lindes flytende naturgass- (LNG) og biogassvirksomhet, Nauticors bunkringsvirksomhet, totalt 35 ansatte, en kundebase og flere aktiva overført til Gasum. Den årlige inntekten er på over 100 millioner euro. Transaksjonen styrker Gasums strategi for å utvikle det nordiske gassmarkedet og skape en plattform for et bredere tilbud til kundene innen sjøfart, industri og landtransport. Oppkjøpet fremskynder også selskapets vekststrategi for renere transportløsninger på det nordiske tungtransportmarkedet.

– Vi er svært fornøyde med denne transaksjonen, som er et viktig steg i prosessen med å bygge et nordisk økosystem for gass, sier Gasums adm. dir. Johanna Lamminen.

–  Oppkjøpet er en del av strategien vår og vil ytterligere styrke selskapets kapasitet for å tilby gassløsninger til ulike kundesegmenter på flere steder. Det vil også sette oss i stand til å sikre tilgjengeligheten av konkurransedyktig lavutslippsenergi til industri-, sjøfarts- og veitransportkunder i de nordiske landene, sier hun.

– Vi er sikre på at Gasum vil være en sterk eier som vil lykkes med å ytterligere utvikle virksomheten innen renere energi og den maritime bunkringsvirksomheten, sier Jan Ellringmann, Business President for Linde i Nord-Europa.

Flere aktiva ble overført til Gasum som en del av transaksjonen:

  • LNG-terminaler i Sverige og Norge
  • Bunkringsfartøyet Seagas
  • Bunkringsfartøyet Kairos
  • 48 gassfyllestasjoner i Sverige og Norge

For mer informasjon, se www.gasum.com

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen