Goodtech vinner havvindkontrakt på Hywind Tampen

Goodtech har inngått kontrakt med Wood for leveranse av komplett SCADA-anlegg for det flytende havvind-prosjektet til Equinor på Hywind Tampen.

Goodtech skal levere et komplett SCADA-system til havvind-feltet og skal blant annet implementere Equinor sitt avanserte «Motion Control»-system som sikrer optimal produksjon fra feltet gjennom kontinuerlig justering av vindturbinene i forhold til bølger og vind. Prosjektet starter umiddelbart og vil vare til siste del av 2021. Med i prosjektet er også styring og overvåkning med utvidelse av et kontrollrom i Bergen.

Goodtech som systemintegrator har et sterkt fokus på fornybar-prosjekter og har hatt prosjekter for Hywind siden 2009 i testområdet utenfor Haugesund via Hywind Skottland i 2016, og nå med Hywind Tampen i 2020.

– Vi er stolte over at Wood har valgt Goodtech som samarbeidspartner for å realisere et spennende prosjekt innenfor havvind, sier Eric Staurset, Konsernsjef i Goodtech.

Hywind Tampen er et flytende vindkraftprosjekt med en kapasitet på 88 MW, som etter planen skal forsyne feltvirksomheten på Snorre og Gullfaks i Nordsjøen med elektrisk kraft. Dette vil bli den første flytende vindparken i verden som leverer strøm til olje- og gassplattformer til havs.

For videre lesning, se link fra Equinor sin informasjonsside for totalprosjektet fra april 2020:
https://www.equinor.com/no/news/2020-04-08-hywind-tampen-approved.html

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen