Møt sjefen for norsk avfallsbransje

Visste du at resirkulering av papir startet i Norge allerede på 1600-tallet? Det fins ikke den stein Nancy Strand ikke er villig til å løfte for å finne smartere, morsommere, mer effektive, engasjerende og innovative avfallsløsninger.

Nancy Strand regnes som en visjonær lederskikkelse når det gjelder sirkulær økonomi. På Evolve Arena tar hun publikum med på en foredragstripp spekket med kloke ord og eksempler på samspillet mellom menneske, miljø og teknologi i sirkulære byer.

Lysten til å endre avfalls- og gjenvinningsbransjen kom etter at hun begynte i stillingen i Avfall Norge, hvor hun så stort potensiale og mange muligheter.

– Gjennom årenes løp har mange forskjellige tiltak blitt testet ut, og vi har hentet ideer rundt effektivitet fra helt andre bransjer. Vi har blant annet hatt lekne eksperimenter som å putte latterbokser i avfallsdunker for å oppmuntre folk i parken til å kaste i dunken fremfor på bakken.

Mennesket i sentrum i alt vi gjør

På Evolve Arena den 12. mai vil Nancy Strand gi konkrete eksempler på hvordan avfalls- og gjenvinningsbransjen arbeider for å skape den sirkulære byen. Deretter knytter hun dette opp til hvordan de jobber med å bygge kunnskap, samarbeider på tvers av fagområder, og digitalisering – det vil si bruken av data for å skape effektive og kundevennlige løsninger.

– Jeg tror mange av tilhørerne kan trekke veksler av våre erfaringer, og jeg håper de sitter igjen med et syn på avfalls- og gjenvinningsbransjen som en foroverlent og innovativ bransje!

Strand mener det er et viktig poeng at vi setter mennesket i sentrum i alt vi gjør. – Ny, smart teknologi byr på enorme muligheter, men det kan også få mennesker til å føle seg fremmedgjorte og ensomme. Data er den nye “råvaren», og den må benyttes med varsomhet og respekt. Etiske refleksjoner rundt bruken av våre data er en viktig del av utviklingen. Vi må hele tiden ha for øyet at vi skal gjøre livet bedre for folk, samtidig som vi skaper overgangen til bærekraftige og smarte byer.

– Et eksempel på ny teknologi er sensorteknologi som gjør det mulig at innbyggerne betaler mindre hvis de kaster mindre og sorterer bedre. Neste trinn kan jo være at man får en mikrobetaling hver gang man sorterer ut verdifulle materialer eller kaster batterier på rett plass, sier Strand.

Om du synes miljø, klima, og avfall som blir til resirkulerte råvarer, eller kanskje byplanlegging som helhet er interessant, er Evolve Arena og Nancy Strands foredrag på Norges Varemesse i Lillestrøm den 12. mai 2020 et must å oppleve. Du møter eksperter og foredragsholdere som gir deg de avgjørende brikkene du trenger for å gjøre din egen by mer sirkulær – rett og slett for å skape «Smarter life in human cities».

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen