North Sea Midstream Partners overtar i Risavika

Energiselskapet Gasum har inngått en avtale med North Sea Midstream Partners om overdragelse av LNG-kondenseringsanlegget i Risavika, samtidig som de skal fortsette med en langsiktig avtale for kjøp av LNG og LBG.

Transaksjonen er i tråd med Gasums vekststrategi og et LNG-marked i stadig utvikling.

– Gasum har konkludert med at å eie et slikt LNG-kondenseringsanlegg ikke lenger er en viktig del av strategien vår. Den langsiktige tollingavtalen betyr imidlertid at vi vil fortsette å levere flytende naturgass (LNG) og flytende biogass (LBG) til kundene våre fra anlegget i Risavika. Med overdragelsen av Risavika kan vi frigjøre kapital til å fremskynde prosessene i vekststrategien vår og utvide det nordiske gassmarkedet», sier Kai Laitinen, fungerende adm.dir. i Gasum.

North Sea Midstream Partners (NSMP) er et ledende, uavhengig midtstrømsselskap med storskala gassinfrastruktur i Nordsjøen.

– Dette oppkjøpet er et strategisk trekk for NSMP. Kondenseringsanlegget i Risavika er et godt tilskudd som utvider nedslagsfeltet for NSMP, samtidig som det skaper større bredde i porteføljen og gir oss et bedre grunnlag for vekst. Vi ser frem til å utvikle et langsiktig samarbeid med Gasum, som gjennom denne avtalen vil fortsette å være en viktig kunde for Risavika-anlegget over tid. Vi vil samarbeide tett med Gasum og de ansatte i Risavika for å sørge for en trygg overtakelse av driften», tilføyer Andy Heppel, adm.dir. i North Sea Midstream Partners.

Avtalen mellom Gasum og North Sea Midstream Partners ble signert 1. november 2021. Transaksjonen forventes å være gjennomført innen midten av november 2021. En del av transaksjonen er en langsiktig avtale om at Gasum skal fortsette som en viktig kjøper av LNG og LBG som produseres i Risavika. Den separate bunkringsløsningen for maritime kunder er ikke en del av transaksjonen. 

Begge parter er enige om å ikke offentliggjøre kjøpsprisen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen