NTB og PowerChina bygger 250 MW vindpark i Ukraina

Norske NTB AS har gått sammen med PowerChina for å bygge en 250 MW vindpark i Syvash i Ukraina. Kostnadsrammen er på 3,5 milliarder kroner.

Partene har inngått en avtale på 292 millioner € som omfatter installasjon av 64 turbiner i Kherson-regionen. Anlegget vil bruke maskinvare fra tyske Nordex SE. Oppføringen av anlegget er forventet å ta 15 måneder. Prosjektet vil motta 370 millioner € i utenlandske investeringer.

– Vi er svært glade over å kunne jobbe tett sammen med PowerChina og Nordex i arbeidet med å bygge Ukrainas første vindpark, finansiert med internasjonal prosjektkapital, sier adm. dir. Joar Viken i NBT AS.

– Dette vindkraftprosjektet vil ha høyeste internasjonale standard når det gjelder teknologi, kvalitet, miljøhensyn, helse og sikkerhet. Prosjektet markere et meget viktig steg i PowerChina  sin globaliseringsstrategi, sier Li Yanming, vice president i PowerChina.

Adm. dir. Joar Viken i NBT AS har store forventninger til ukrainsk vindkraftsatsing.

German Nordex Group skal levere vindturbinene som skal produsere 250 MW for NBT Syvash vindpark. Kontrakten markerer Nordex’ inngang i det ukrainske vindkraftmarkedet.

– Kontrakten på Syvash vindpark er for oss en perfekt markedsinngang i det ukrainske markedet, sier José Luis Blanco, CEO i Nordex Group.

Bedret forretningsklima

Viken sier at forretningsklimaet i Ukraina er signifikant forbedret de siste årene, og at deres beslutning om å gå inn i det ukrainske markedet er basert på fremdriften landet har gjort.

– Vi setter pris på støtte fra den ukrainske regjeringen, det nasjonale investeringsrådets kontor, regionale myndigheter og andre partnere som har gjort vårt vindmølleprosjekt i Sør-Ukraina mulig. Vi ser en enestående fremtid for utviklingen av den ukrainske fornybare energisektoren, sier Viken.

Ukraina har til hensikt å øke andelen energi fra fornybare kilder i sitt totale energiforbruk til 11 % innen 2020. Konsortiet har planer for ytterligere 860 MW prosjekter i landet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen