Ny fabrikk for industrielle og medisinske gasser

Linde øker produksjonen av industrielle og medisinske gasser i Danmark og Norden. Et og et halvt år etter det at første spadetak ble tatt står nå den nye luftgassfabrikken (ASU) klar utenfor Vejle i Danmark.

Produksjonen av industrielle og medisinske gasser er nå i full gang, og kapasiteten er tre ganger så stor som på Lindes tidligere produksjonsanlegg i København. Linde (tidligere AGA) har investert mer enn 300 millioner danske kroner i anlegget.

– Vår økte produksjonskapasitet gjør det mulig for oss å møte den stadig økende etterspørselen fra vi har sett gjennom flere år. Samtidig sikrer vårt nye anlegg at vi kan intensivere arbeidet med å utvikle nye applikasjoner for gassene, forteller Lindes markedssjef i Danmark, Ole Kronborg.

Kapasiteten på den nye fabrikken gir Lindes kunder i Skandinavia en helt unik sikkerhet.

– Med det nye produksjonsanlegget styrker vi vår leveringssikkerhet. Det er avgjørende for våre kunder og deres produksjon at de kan stole på en kontinuerlig gassforsyning, sier Kronborg.

Nye applikasjoner

En del av forklaringen på Lindes voksende omsetning er at selskapet prioriterer utvikling av og forskning på nye bruksområder for gassene. Sammen med våre kunder har vi i mange år kontinuerlig utviklet nye måter å bruke luftgasser på, og dette har økt etterspørselen fra spesielt næringsmiddelprodusenter, bioteknikkselskaper og legemiddelindustrien.

– Også andre industrier drar nytte av nye måter å bruke våre gasser på i sine prosesser, ofte med en effekt som økt kvalitet, produktivitet og lavere kostnader, sier Kronborg.

Mat, medisin og elektronikk

Råvaren ved Lindes nye produksjonsanlegg er vanlig luft. Linde renser og kjøler ned  luften til cirka minus 200 °C, der blant annet gassene oksygen og nitrogen endres til flytende væske som kan separeres fra hverandre. Bruksmulighetene er utallige – gassene benyttes for eksempel til legemiddelproduksjon, elektronikkproduksjon, oksygen til pasienter på sykehus, sveising og skjæring i stålindustrien, oksygenering innenfor fiskeoppdrett og rensing av avløpsvann.

Bilde: Den nye ASU i Vejle sørger for øk leveringssikkerhet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen