Nye dammer gir mer kraft

Agder Energi har oppgradert fyllingsdammen i Skjerkevatn og etablert en ny dam i Heddersvika. Utbyggingen i Mandalsvassdraget bidrar til bedre utnyttelse av kraftverket i Skjerka.

Gjennom Rencon har Mapei levert flere produkter til prosjektet.

– Vi har levert over 10 tonn Mapepoxy BI-R, i tillegg til store mengder Resfoam 1KM og en god del andre produkter. I tillegg har vi utført kontroller og gjort deler av injeksjonsjobben for Eco Injeksjon, forklarer Mikael Olsen i Rencon.

De leverer alt av forskalingstilbehør og tekniske byggevarer til byggindustrien. Til utbyggingen i Åseral kommune har de levert nærmere 15 ulike Mapei-produkter.

– Dette har vært en stor jobb som har gått over 2,5 år. Dammene i Skjerkevatn og Heddersvika har en kombinasjon av betong og stein. Vi har ikke hatt noen spesiell utfordringer underveis.

Rencon er også sparkelbiloperatør for Mapei i Aust- og Vest Agder og utfører gulvsparkling på store og små prosjekter.

– Vi er en av de største Mapei-forhandlerne i Sør-Norge. Mapei er en god og stabil leverandør med profesjonelle og kompetente medarbeidere, og har vært en veldig god samarbeidspartner for oss gjennom mange år, understreker Olsen.

Se referanseprosjektet «Skjerkevatn steinfyllingsdam».

Bilde: Agder Energi Vannkraft mottok hedersprisen «Damkrona 2018» for utmerket byggeskikk innen dambyggerfaget for steinfyllingsdammen ved Skjerkevatn i Åseral kommune. (Foto: Anders Martinsen/Mapei)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen