Overgang til 100 % ren energi for oljeproduksjon

Wintershall Dea har byttet ut energiforsyningen til Mittelplate bore- og produksjonsøy i Vadehavet nasjonalpark i Schleswig-Holstein. Med 100 % sertifisert elektrisitet fra fornybare kilder blir dette det første oljefeltet i Tyskland som produserer kun med grønn elektrisitet.

– Gjennom en innovative teknologisk tilnærming kunne vi stoppe å generere elektrisitet fra gassturbiner og bytte til grønn elektrisitet fra land. Dermed sparer vi opp til 36 000 tonn CO2 årlig og reduserer signifikant vårt økologiske fotavtrykk i dette sensitive miljøet, sa Wintershall Deas teknologidirektør Hugo Dijkgraaf.  – Overgangen til elektrisitet fra fornybare kilder representerer også et videre steg i implementering av vår strategi om å konsistent redusere utslipp som er skadelige for klimaet.

I 2018 slapp den internasjonale olje- og gassindustrien ut gjennomsnittlig 17,4 kg CO2 per produsert fat oljeekvivalent. Til sammenlikning slapp Mittelplate ut bare 3,6 kg CO2 per fat oljeekvivalent i 2019. Som et resultat av tiltak som nedstenging av gassturbinen og endring i kraftforsyningen forventer selskapet utslipp på bare 0,4 kg CO2 per fat oljeekvivalent i 2021.

– Bruken av grønn elektrisitet er et viktig steg i en pågående prosess for å oppnå enda bedre økologisk bærekraft og vern av miljøet, sa Dirk Warzecha som leder Wintershall Deas forretningsenhet i Tyskland.

– Ved å handle ansvarlig og å bruke state-of-the-art teknologi, forsikrer vi oss om at råoljeproduksjonen og miljøvern i grunnene utenfor kysten av Friedrichskoog er kompatible, sa Warzecha.

Tidligere ble den elektrisiteten som trengtes på Mittelplate primært generert av en turbin på øya. Denne ble drevet av gass som ble utvunnet sammen med råoljen. Wintershall Dea faser nå ut sine gassturbiner og vil etter hvert få all sin landkraft kun fra fornybare kilder.

Bilde: Fra 2021 av vil Wintershall Dea få kraftforsyningen til alle sine produksjonssteder i Tyskland fra elektrisitet generert fra fornybar kilder.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen