Rammeavtale for service av elektroutstyr skaper økt bærekraft

ABB og Equinor har signert en rammeavtale som løper ut februar 2029. Avtalen dekker leveranser av elektroutstyr, tjenester og digitalisering på tvers av Equinors offshore- og landbaserte installasjoner i Norge, men vil også kunne benyttes over hele verden.

Avtalen, som vil skape økt bærekraft, inkluderer leveranser av utstyr og reservedeler, programvare, studier, ingeniørarbeider, testing, installasjoner, igangkjøring, vedlikehold, reparasjon, opplæring, dokumentasjon, livsyklusinformasjon (LCI) og digitale tjenester, som fjerndiagnostikk og døgnkontinuerlig telefonvakt og teknisk støtte.

– Vi er stolte over å fortsette det gode og langvarige samarbeidet med Equinor. Den nye avtalen vil bidra til at Equinor kan skape ekstra verdier gjennom reduserte livssykluskostnader for elektroteknisk utstyr på sine anlegg, sier Per Erik Holsten, adm. dir. for ABB i Norge.

Redusere drivhusgasser

Ifølge Holsten har partene en felles intensjon om årlige kostnadsreduksjoner ved forenklinger og forbedringer i leveransene av utstyr og tjenester.

– Dette innebærer også å identifisere muligheter og bruk av ny teknologi. Målet er at grepene skal føre til energieffektive, lavutslippsløsninger gjennom forbedret teknologi, materialer og tjenester, inkludert lavere energiforbruk for produkter og materialer og alternative arbeidsmetoder. Vi skal også se på optimalisering av materialflyt og logistikk for å bidra til reduserte utslipp av klimagasser.

Den nye rammeavtalen gjelder både eksisterende og nye anlegg, sier Holsten.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen