Rekordproduksjon for Wintershall

– Wintershall ser i 2019 ikke bare tilbake på en 125 år lang historie, men også et vellykket fjorår. I 2018 satte vi produksjonsrekord med en daglig produksjon på opp mot 500 000 fat oljeekvivalenter (FOE).

Dette uttalte konsernsjef Mario Mehren på den årlige pressekonferanse for Wintershall. På årsbasis gir det en produksjon på 171 million fat oljeekvivalenter. Wintershall økte også reservene med 12 prosent til 1,9 milliarder FOE – nok et rekordresultat. Wintershall erstattet 214 prosent av volumene som ble produsert i 2018. Reserve-til-produksjonsraten, som er basert på Wintershalls produksjon i 2018 og tilgjengelige reserver ved årets slutt, økte til nærmere elleve år.

Mer enn 100 000 FOE på norsk sokkel

Wintershall har oppnådd et produksjonsvolum på mer enn 100 000 FOE i Norge.

– Dette er et ypperlig utgangspunkt for det nye Wintershall DEA-selskapet. Etter sammenslåingen med DEA vil vi være den tredje største produsenten på norsk sokkel med et daglig volum på over 200 000 FOE de kommende årene, sier Mehren. – Vi ønsker imidlertid ikke å hvile på laurbærene – vi vil fortsette å øke produksjonen. Wintershall kommer til å investere rundt 2 milliarder euro i leting og utvikling i Norge i perioden 2017–2020, forklarer Mehren.

Denne strategien illustrerer selskapets engasjement i Norge, en vekstregion som vil bli enda viktigere når fusjonen mellom Wintershall og DEA er gjennomført. Norge utgjør mer enn en tredjedel av Wintershalls globale letebudsjett.

Europas største uavhengige olje- og gasselskap

– Vi hviler imidlertid ikke på laurbærene, men vil fortsette å jobbe aktivt for å forme vår egen fremtid, også i jubileumsåret, slik at vi kan skrive det neste kapitlet i selskapets historie: Wintershall DEA blir det største uavhengige olje- og gasselskapet i Europa – en europeisk mester, fortsetter Wintershalls konsernsjef.

Konsernsjef Mario Mehren mener det er viktig at også Tyskland har et sterkt olje- og gasselskap.

I slutten av september 2018 signerte BASF og LetterOne en bindende avtale om å fusjonere sine respektive olje- og gassvirksomheter, Wintershall og DEA (Deutsche Erdöl AG). EU- kommisjonen godkjente fusjonen mellom Wintershall og DEA i slutten av februar. Fusjonen forventes gjennomført i første halvdel av 2019.

– Vi er overbevist om at det både er riktig og viktig at også Tyskland har et sterkt olje- og gasselskap – på samme måte som våre naboland har en stor aktør, sa Mehren.

Fusjonen med DEA setter kursen for videre vekst. Det nye selskapet tar sikte på å øke Wintershall DEAs daglige produksjonen med rundt 40 prosent, til mellom 750 000 og 800 000 FOE innen fire år. Denne veksten er forventet å komme fra selskapenes eksisterende porteføljer, i tillegg til nye produksjonsområder. DEA har nylig startet aktiviteter i Mexico, og Wintershall har lykkes med å få andeler i en ny olje- og gasslisens i Abu Dhabi.

Teknologi- og opplæringssenter i Barnstorf

Etter fusjonen med DEA blir Wintershall sitt teknologisenter i Tyskland ved Barnstorf i Niedersachsen et teknologi- og opplæringssenter for hele konsernet.

I 2018 utvidet Wintershall sitt teknologisenter i Tyskland ved Barnstorf i Niedersachsen (distriktet Diepholz). Her blir toppmoderne, digital teknologi benyttet for å få mer presise analyser av potensialet for naturgass- og råoljereservoarer verden over. Hovedattraksjonen i det nye laboratoriet er en mikro-computertomografi-skanner (mikro-CT). Ved hjelp av digital bergartsanalyse kan eksperter lage høyoppløselige 3D-bilder av steinprøver fra naturgass- og oljereservoarer.

– Analysene som utføres i teknologisenteret vil hjelpe våre kollegaer i Tyskland, Sibir, Norge eller Argentina med å ta gode beslutninger ved utbygging av gass- og oljereserver og bidra til en vellykket gjennomføring, sier Mario Mehren.

Etter fusjonen mellom Wintershall og DEA vil Barnstorf bli teknologi- og opplæringssenter for selskapet.

Videre satsing på norsk sokkel

Høsten 2018 godkjente Olje- og energidepartementet PUD (plan for utbygging og drift) for Nova-feltet, Wintershalls tredje egenopererte undervannsfelt. Nova skal bygges ut med to havbunnsrammer. De to havbunnsrammene vil kobles til Gjøa-plattformen for prosessering og videre transport.

Nova-feltet skal bygges ut med to havbunnsrammer som vil kobles til Gjøa-plattformen for prosessering og videre transport.

– Denne bærekraftige utbyggingsløsningen innebærer en vinn-vinn-situasjon: – I stedet for å bygge en ny installasjon vil tilknytningen til den nærliggende Gjøa-plattformen føre til økt kostnadseffektivitet. Samtidig forlenges den økonomiske levetiden for den eksisterende infrastrukturen. Slik vil fremtidens oljeproduksjon se ut, fortsetter Mehren.

Wintershalls nylige Balderbrå-funn i Vøringbassenget, er estimert til å være ett av de to største funnene på sokkelen i 2018.

I tillegg har Wintershall også utvidet sin lisensportefølje etter å ha blitt tildelt seks nye utvinningstillatelser av det norske Olje- og energidepartementet i januar 2019, i forbindelse med konsesjonsrunden (TFO) 2018. Wintershall er operatør for to av disse lisensene. Alle lisensene er lokalisert i kjerneområder: tre i Vøringbassenget, én i nærheten av Maria-feltet, én i kvadrant 35 i Nordsjøen og én i nærheten av Edvard Grieg-feltet.

Les mer på www.wintershall.no

Toppbilde: Brage er Wintershalls første egenopererte offshore-plattform og bidrar til høyt produksjonsvolum på norsk sokkel.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen