Satser på offshore vind i Østersjøen

Østersjøen har stort potensiale for å produsere Offshore vindenergi. Baltic Intergrid-prosjektet skal jobbe med å gjøre dette potensialet til virkelighet. 

Prosjektet er en del av EU strategien for Østersjø-regionen (BSREU) og tar sikte på å bidra til bærekraftig energigenerering i regionen, fremme integreringen av elektrisitetsmarked og sikre forsyningen i Østersjø-regionen ved å optimalisere potensialet og effektiviteten av offshore vindenergi. Prosjektet vil presentere planer for et koordinert offshore grid i Østersjøen og vil signifikant redusere en av de viktigste flaskehalsene for utviklingen av fornybare energikilder Østersjø-regionen.

Samarbeid med relevante aktører

Det har blitt estimert at Østersjø-regionen har potensialet for å produsere 130 GW offshore vindenergi (OWE), noe som kan gi offshore vindenergi en sentral rolle i den diversifiserte, bærekraftige energimiksen EU har som mål. Omgivelsene i Østersjøen er også spesielt gunstige for denne typen energi med grunne vann, lave bølgehøyder, mindre fremtredende tidevann, samt at avstandene til land er kortere enn i Nordsjøen, noe som vil føre til mindre kostnader i installasjonen og grid-infrastrukturene.

Gjennom prosjektet vil prosjektpartnere fra de åtte EU-medlemslandene i Østersjø-regionen jobbe tett sammen med nøkkelaktører mot å nå hovedmålsettingene om å etablere et Offshore Grid Forum i Østersjøen (Baltic Offshore Grid Forum – BOGF), utarbeide et konsept for det Baltiske Offshore Grid-et, utarbeide detaljerte mulighetsstudier for to case studier som komponenter i Østersjø Grid konseptet (Baltic Grid Concept), og komme med anbefalinger og forslag.

I dette arbeidet vil prosjektet forsøke å koble relevante aktører i regionen i debatter og kunnskapsutveksling med mål om å optimalisere transnasjonal koordinering av infrastrukturen av OWE.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen