Shearwater GeoServices med kontrakter i Norsjøen

GC Riebers datterselskap, Shearwater GeoServices, er blitt tildelt kontrakter for fire havbunnseismikkstudier (OBS) i Nordsjøen av Aker BP og Equinor, ifølge en børsmelding sist uke. 

– Vi er svært fornøyd med at to store aktører innen oljeleting og -utvinning har valgt oss Det er en tillit til vår gjennomføringsevne, gjennomføre letingene. Tilliten  de viser oss gjør at vi kan utnytte vårt proprietære OBS-system, våre state-of-the-art skip og vårt erfarne mannskap, sier Irene Waage Basili, administrerende direktør i Shearwater GeoServices.

Aker BP har tildelt selskapet en OBS-kontrakt som varer over flere år, der de første tre studiene vil bli gjennomført i 2019 ved Frosk, Ivar Aasen og Valhall. Det første studiet har planlagt oppstart i andre kvartal, og total varighet for de tre prosjektene estimeres til rundt fire måneder.

Equinor har tildelt selskapet en OBS-kontrakt for Gullfaks-feltet, med oppstart i tredje kvartal og ventet varighet på én måned

– Disse kontraktene sikrer vår protefølje i Nordsjøen for hele sommeren for vår to OBS-fartøy og befester vår posisjon in OBS-markedet. Vi er meget tilfredse over å se at strategisk viktige kunder fortsetter å tildele oss denne typen prosjekter, sier Waage Basili.

Shearwater vil bruke multi-funksjonsfartøyeneWG Tasman and WG Cook i prosjektene, og selskapet tar i bruk sitt egenutviklete Q-Seabed OBS system sammen med sitt erfarne OBS-mannslap.

Bilde: Kontraktene vil gjennomføres av fartøyene WG Tasman og WG Cook i løpet av sommeren 2019, opplyses det.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen