Tankvogn på biogass fra restprodukter

Valio og Gasum har innleder et samarbeid og presenterer i februar 2019 en trekkvogn som går på flytende biogass (LBG). Anskaffelsen er en del av Valios mål om å gjøre produksjonskjeden for melk helt karbonnøytral.

Valio iverksetter den sirkulære økonomien i praksis gjennom å bruke restprodukter fra produksjons-prosessen for melk til fremstilling av biogass.

Når biogass brukes i trafikken kan man minske drivhuseffekten fra utslipp under drivstoffets livssyklus med opp til 85 prosent. Av alle trafikkbaserte utslipp i Finland kommer 40 prosent fra tungtrafikk og derfor må utslippene minskes i foretakenes transportlogistikk. Årlige utslipp for en enkelt trekkvogn tilsvarer (avhengig av størrelsesklasse) ca. 40–50 personbiler. Valios mål er å maksimere kjøretiden for den nye gassdrevne trekkvognen, slik at også utslippsreduksjonene får maksimal effekt.

Gasum og Valio produserer i samarbeid fornybar biogass fra Valios restprodukter. Siden de organiske emnene som oppstår ved produksjonen av biogass kan gjenvinnes som gjødsel, vil bruk av restprodukter fra melkeproduksjonen resultere i en sirkulær økonomi.

Bilde: Anskaffelsen av et biogassdrivet kjøretøy utgjør en del av Valios mål for å gjøre produksjonskjeden for melk helt karbonnøytral.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen