Wintershall Dea med funn i Norskehavet

Wintershall Dea har funnet olje i Bergknapp-prospektet i Norskehavet. Partnerskapet vil så snart som mulig starte arbeidet med å vurdere videre avgrensningstrategier og mulige utbyggingsløsninger.

Det egenopererte Bergknapp-prospektet i Norskehavet ligger i nærheten av det Wintershall Dea-opererte Maria-feltet. Brønnen ble boret av boreriggen Scarabeo 8, og påtraff en oljekolonne på rundt 60 meter i Garn- formasjonen og en oljekolonne på minst 120 meter i Tilje-formasjonen, med reservoirkvalitet fra god til dårlig. De første ressursanslagene er på mellom 26 millioner og 97 millioner fat oljeekvivalenter (boe). Lisenspartnerne vil nå starte studier, undersøke mulig avgrensningsstrategi og utbyggingsalternativer for funnet.

– Bergknapp-funnet er spennende og ligger i nærheten av eksisterende infrastruktur og vårt egenopererte Maria-felt. Funnet understreker det uutnyttede potensialet Norge har som et kjerneområde for letevirksomhet, utbygging og produksjon for Wintershall Dea, sier Hugo Dijkgraaf, teknisk direktør i konsernledelsen i Wintershall Dea og ansvarlig for selskapets globale letevirksomhet.

– Som globalt selskap har Wintershall Dea et langtidsengasjement i Norge. En sentral del av dette engasjementet er å utvikle funn som Bergknapp til felt i produksjon, sier Dijkgraaf.

Strategisk letevirksomhet

Med Maria-feltet og Dvalin-utbuggingen har Wintershall Dea allerede stor aktivitet i området rundt Bergknapp. Selskapet har leting i områdene nær eksisterende infrastruktur som en del av sin strategi for Norge. Sammen med partnere vil selskapet vurdere mulige utbyggingsløsninger for Bergknapp-funnet, sett opp mot den nåværende markedssituasjonen.

– Norskehavet er et viktig område for Wintershall Dea Norge. I tillegg til andre prosjekter på Haltenbanken, er vi også en sentral aktør i Vøring-bassenget og har lisenser i andre områder av Norskehavet, sier Alv B. Solheim, adm. dir. i Wintershall Dea Norge.

– Investeringene våre på sokkelen gjør at vi kan drive letevirksomhet og bygge ut nye felt samtidig som vi støtter opp om våre eksisterende felt og infrastruktur, sier Solheim.

Wintershall Dea er operatør for funnet i PL 836S med en andel på 40 %. Lisenspartnere er Spirit Energy Norway AS (30 %) og DNO Norge AS (30 %). Brønnen vil bli midlertidig stoppet mens man vurderer en fremtidig produksjonstest.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen