600 millioner kroner til innovasjon i næringslivet

49 prosjekter får til sammen inntil 475 millioner kroner fra Forskningsrådets brukerstyrte innovasjonsarena. I tillegg bevilger Forskningsrådet drøyt 100 millioner kroner til kompetanseprosjekter.

– Vi ser et stort spenn i tematikken, mange nye søkerbedrifter, og mye spennende samarbeid mellom næringsliv og forskningsinstitusjoner i søknadene. Jeg tør påstå at omstillingen av Norge er i ferd med å ta fart, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.

Flere får støtte 

På grunn av vekst i årets statsbudsjett får 49 prosjekter til sammen inntil 475 millioner kroner fra Forskningsrådets brukerstyrte innovasjonsarena (BIA). I tillegg bevilger Forskningsrådet drøyt 100 millioner kroner til kompetanseprosjekter hvor forskningsmiljøene skal ta frem viktig kunnskap som er relevant for næringslivet.

– Regjeringen satser tungt på forskning og innovasjon i næringslivet fordi det skaper arbeidsplasser og verdier for samfunnet, og fordi det er viktig for å omstille Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Høy kvalitet

Søknadene fra næringslivet til Forskningsrådet er svært gode. Flere enn 60 prosent av prosjektene oppnår en vurdering som gjør at de er kvalifisert for støtte.

Totalt søkte næringslivet om støtte til 133 prosjekter og nærmere 1,3 milliarder kroner.

– De sterke søknadene fra næringslivet viser at bedriftene evner å bruke forskning av høy kvalitet til å utvikle nye produkter og tjenester for å konkurrere i nye markeder, sier Røttingen.

Det er stor variasjon på bedriftene som har søkt, både når det gjelder type bedrifter som søker og hvilke næringssektorer de representerer. Næringsliv i hele landet skal de neste årene arbeide for å sikre konkurransekraft og omstilling av næringsliv i Norge.

Bilde: – Vi er godt fornøyd med at regjeringen følger opp sentrale prioriteringer og forpliktelsene i langtidsplanen, sier John-Arne Røttingen. (Foto: Ingebjørg Aadland/Forskningsrådet)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen