Forskningsrådet har fått nytt styre

Konserndirektør Hilde Tonne er oppnevnt av regjeringen som ny styreleder for Forskningsrådet. Det nye styret består av 11 medlemmer og får ansvar for å følge opp og gi råd om forskningspolitikken.

– Regjeringens store prosjekt er omstilling, og Forskningsrådet er en sentral aktør i det norske forsknings- og innovasjonssystemet for å få det til. Det er derfor et viktig styre som vi har på plass. Jeg er godt fornøyd med at vi har funnet et styre som har bred innsikt i forskning, innovasjon, næringsliv og andre samfunnsspørsmål og med en god geografisk spredning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Forskningsrådet har gått over fra å ha tre til to styringsnivåer med ett styre og 15 porteføljestyrer. Det nyoppnevnte styret har ansvaret for å gi forskningspolitiske råd til regjeringen og følge opp regjeringen og Stortingets vedtatte forskningspolitikk. Styret skal også gi føringer og fordele budsjettrammer til porteføljestyrene. Det vil dessuten ha ansvar for Forskningsrådets virkemidler for å utvikle forskningssystemet, som senterordningene SFF og SFI, infrastrukturordningen og basisbevilgningene til forskningsinstituttene.

Den nye styrelederen er konserndirektør for innovasjon og digitalisering i Rambøll. I tillegg har Tonne blant vært en del av konsernledelsen i Telenor i åtte år og teknologi- og forskningsdirektør i Hydro Oil & Energy. Hun er utdannet sivilingeniør i petroleumsteknologi, og har fullført lederkurs på INSEAD og IMD.

– Verden er i rask forandring, drevet av nye teknologier og kompetanser. Hvordan Norge målretter og styrker forskning og innovasjon som en konkurransekraft for landet, blir helt avgjørende for hvilken posisjon vi kan ta i en global verden. Forskningsrådet har en sentral rolle i dette, og jeg ser frem til å bidra i denne viktige oppgaven, sier Tonne.

–Forskning og innovasjon former fremtiden. Forskningsrådet og forskningen er med på å skape fremtidens arbeidsplasser og se samfunnets behov og muligheter før de oppstår. Til denne viktige oppgaven er vi glade for at vi har fått et solid sammensatt styre. Vi gleder oss til å jobbe sammen med dem, sier Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen.

Forskningsrådets nye styre: 

 • Konserndirektør Hilde Tonne, leder, Oslo (ny)
 • Prorektor Kenneth Ruud, nestleder, Tromsø (ny)
 • Professor Mette Halskov Hansen, Oslo (gjenoppnevnt)
 • Konserndirektør Eli Aamot, Trondheim (gjenoppnevnt)
 • Forskningssjef Kirsti Hjemdahl, Kristiansand (ny)
 • dir. Lars Harry Vorland, Tromsø (ny)
 • Instituttleder Pinar Heggernes, Bergen (ny)
 • Professor Tomas Kåberger, Sverige (ny)
 • dir. Eimund Nygaard, Stavanger (ny)
 • Gründer og investor Geir Førre, Oslo (ny)
 • Universitetslektor Jan Magnus Aronsen, Oslo (ny)

Forskningsrådet finansierer forskning og gir forskningspolitiske råd. Det nye styret er oppnevnt for perioden 1. januar 2019 til 31. desember 2022.

Bilde: Forskningsrådets nye styreleder Hilde Tonne er konserndirektør for innovasjon og digitalisering i Rambøll. (Foto: Ramboll Group)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen