NFEA Prisen 2019 til Reodorklubben

Reodorklubben ferdigstilte sin egen flysimulator høsten 2019. Nå ble de tildelt NFEA Prisen for 2019 for arbeidet.

NFEA – Norsk Forening for Elektro og Automatisering – ønsker å hedre den person, bedrift eller institusjon som bidrar til å realisere NFEAs visjon ved å fremme utbredelse og rekruttering innen elektro og automatisering, og ved å synliggjøre fagets betydning for samfunn og individ.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at På det gamle verftet i Førde har de fått til noe unikt: en klubb for barn som tenner gnist og interesse for teknologi og praktiske fag. På Reodorklubben bruker de hender og hode for å finne opp nye ting. Skole, næringsliv og gründere er invitert inn i et samarbeid som på kort tid har ført til at barn og unge har deltatt på kurs innen koding, sveising, lodding og 3D-tegning.

Ungdommene i konsentrert arbeid med flysimulatoren. Nå er de i gang med et droneprosjekt.

Reodorklubben er en organisasjon som jobber med å fremme interesse og kunnskap om teknologi blant yngre. Siden oppstarten i februar har Reodorklubben vokst til å bli det de mener er landets største teknologiklubb for barn og unge. Reodorklubben har sine møter på Skaparhuset i Førde.

En gruppe på ca. 10 oppfinnere i alderen 16-17 år, stod bak prosjektet. Simulatoren har blant annet bevegelig plattform. Det er en avansert konstruksjon som simulerer alle bevegelser, for eksempel turbulens. Flysimulatoren ble høytidelig åpnet av H.K.H. Kronprins Haakon, 5. november 2019.

Prisen består av 25 000 kroner og gravert krystall.

Beste masteroppgave til NTNU-student

Erlend Andreas Basso ved NTNU i Trondheim får internasjonal oppmerksomhet for sin masteroppgave.

Erlend Andreas Basso ved NTNU i Trondheim vant NFEAs pris for beste masteroppgave 2019, med oppgaven: «Dynamic Task Priority Control of Articulated Intervention AUVs. Using Control Lyapunov and Control Barrier Function based Quadratic Programs»

Juryens begrunnelse: Masteroppgaven har en særdeles høy gjennomgående kvalitet. I tillegg er arbeidet internasjonalt anerkjent gjennom publisering på prestisjetunge konferanser. Når i tillegg arbeidet er av stor nytte for norsk næringsliv så anser juryen kandidaten som en utmerket vinner.

Prisen består av kr 10 000 og et diplom.

Se også https://nfea.no

Toppbilde: Flysimulatoren som ungdommen har bygget har imponert høgskolemiljøet og næringslivet i fylket, men også forskningsmiljøet nasjonalt. Blant annet FFI har bidratt med kompetanse, utstyr og hjelp til innkjøp av deler og programvare.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen