Professor Andrea Arcuri mottar prestisjestipend

Professor Arcuri ved Høyskolen Kristiania tildeles 20 millioner kroner av det europeiske forskningsrådet (ERC). Pengene skal brukes til å forske på teknologier som finner feil i bedriftsprogramvare.

Andrea Arcuri har forsket innen dette fagfeltet i 13 år. ERC konsolideringsstipend gis til forskere som bare etter noen år etter avlagt doktorgrad utmerker seg med en fremragende vitenskapelig modenhet.

– Tildelingen til Professor Arcuri er en inspirasjon for våre dyktige forskningsmiljøer, sier Trine Johansen Meza, prorektor for forskning ved høyskolen. Kun to ganger tidligere er det tildelt konsolideringsstipend innen informatikk i Norge.

Midlene fra ERC vil brukes til å bygge opp en forskningsgruppe rundt automatisert programvaretesing og sikker programvare. Høyskolen Kristiania vil substansielt bidra til finansieringen av dette miljøet.

– Forskningen min dreier seg om å redusere feil i programvare, og spesielt bedriftssystemer, såkalt «Enterprice Software», sier Arcuri. – Jeg utvikler teknologier fra kunstig intelligens-området til å teste slik programvare. Vi håper at arbeidet vil legge grunnlaget for testsystemer som kan lære og automatisk tilpasse seg typer av programvare som i dag ikke vil kunne ha noen automatiske løsninger.

Teoretisk rammeverk for sikkerhetstesting

Arbeidet til professor Andrea vil også gi innsikt i hvilke sikkerhetsrelaterte feil programvareutviklere gjør in praksis, og hvorfor de gjøres. Arbeidet vil således bidra til et teoretisk rammeverk for sikkerhetstesting som et forskningsfelt.

– Andreas arbeid er samfunnsmessig svært viktig, sier Morten Irgens, dekan og utviklingsdirektør ved Kristiania. Vårt komplekse, moderne samfunn er gjennomdigitalisert. Det er styrt av svært komplekse programvaresystemer. Vi er helt avhengige av at de fungerer som de skal, og vi er avhengige av at de ikke har noen ukjente sikkerhetshull. For kompliserte systemer er det imidlertid menneskelig umulig å sikre at det ikke er feil i slike systemer.

Det er kanskje ironisk, men det er altså både nødvendig og viktig å finne ut hvordan vi kan bruke avansert programvare til å redusere feil i avansert programvare.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen