Thora Storm vgs. til topps i NM for ungdomsbedrifter

Småskala bølgekraft, bilverksted og mediebyrå ble de første vinnerne i NM for ungdomsbedrifter. «Innovasjonsprisen» gikk til Current UB, Thora Storm vgs. I Trondheim.

Håkon Haugli, adm. dir. i Innovasjon Norge presenterte innovasjonsprisen, og hadde et tydelig ønske til de unge entreprenørene. «Dere som er unge nå lever i en tid hvor det å skape noe nytt og etablere bedrift er viktigere enn noensinne. Jeg håper at vi ser mange av dere igjen senere når dere etablerer eller viderefører ungdomsbedriftene inn i en ny fase.»

Vinneren av innovasjonsprisen ble Current UB, som har som forretningsidé å lage et bølgekraftverk som skal plasseres inntil bergsider.  De satser på småskala bølgekraftverk som for eksempel kan brukes på hytter. Produktet senker kostnadene ved produksjon og vedlikehold og gjøre bølgekraft konkurransedyktig i markedet. Her snakker vi innovasjon med potensiale med bærekraft i sentrum.

Juryens berømmet ungdomsbedriften, og var imponert over det grundige innovasjonsarbeidet elevene hadde gjort. Produktet bidrar til det grønne skiftet, og juryen ser et stort internasjonalt potensiale for Current UB.

Videoen viser Current UBs pitch for Beste Ungdomsbedrift.

Gratulerer også til CleanAir UB fra Kristen vgs i Trøndelag, som kom på 2 plass og iPakk UB UB fra Romsdal vgs, i Møre og Romsdal som tok 3. plassen i konkurranse med 35 deltakere i konkurransen.

Beste yrkesfaglige bedrift

Beste yrkesfaglig bedrift er en kategori som alltid har svært høyt nivå. I år gikk seieren til Stovner Auto UB fra Stovner vgs. i Oslo. Dette er første gang vi har en vinner fra kjøretøy-linje. De leverer alt innen reparasjon av bil, fra dekk til soltak; «Bra for bilen, enkelt for deg».

Juryen begrunner avgjørelsen med at bedriften er usedvanlig godt forankret i faget. De er gjennomtenkte og reflekterte, utviser stort engasjement og yrkesstolthet og de tilbyr en tjeneste til sine kunder som er av høy kvalitet og god service. De har en god etisk plattform og er seriøse i forhold til lov- og avtaleverk for bransjen, et godt utgangspunkt for arbeidslivet.

Gratulasjoner også til Asey UB fra Thora Storm vgs. i Trøndelag som tok 2. plassen og LKM UBfra Tomb vgs. i Viken med 3. plassen i en klasse med totalt 29 deltakere.

Bilde: Current UB fra Thora Storm vgs. gikk til topps med sitt småskala bølgekraft. Deltagerne som går studiespesialisering realfag er (f.v.) Isak Dammen, Morten Rein, Astrid Berg Larsen, Hanna Hellem og Kajsa Bergstrøm.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen