US Navy tester utstyr for norsk start-up-selskap

Etter lovende testresultater i Norge har Aristeia AS undertegnet en avtale med Naval Medical Research Unit – San Antonio (NAMRU-SA) somuavhengig test- og evalueringsbyrå for deres nye nød-turnikeet.

NAMRU-SA skal følge turnikeet gjennom flere faser av testing, noe som gir Aristeia tilgang til verdensledende kompetanse og fasiliteter innen prehospital medisin.

Aristeia startet utviklingen av turnikeet å stoppe dødelig blødning i ekstremiteter siden for 2016. I 2019 besøkte selskapet Fort Sam Houston der de kunne ta i nærmere øyesyn fasilitetene som skulle brukes i den kommende test- og evalueringsinnsatsen. Før besøket hadde selskapet utført trykkmålinger på sin andre generasjons prototype, der de etterlignet NAMRU-SA sine protokoller. Resultatene støttet designets evne til å stanse blod.

Redder liv i krig

Med avansert utstyr og prosedyrer tilgjengelig på NAMRU-SA, har Aristeia en solid, langsiktig vei for evalueringen av ingeniørarbeidet som finner sted i Norge. Selskapet forventer å gjøre den første leveransen i de kommende ukene fra sin batch av fullt funksjonelle tredjegenerasjons prototyper.

– Turnikeet vår er raskere enn Wyatt Earp, og vi ser frem til å bevise det, sier adm. dir. i Aristeia AS Gard Fostad Moe som er oppfinner av designet. – Forskningen generert fra NAMRU-SA har vært en guide gjennom hele utviklingsprosessen, så jeg vil ikke beskrive dette som noe mindre enn ideelt for oss. Det felles målet innen biomedisinsk forskning er å gjøre det så enkelt som mulig for folk å hjelpe hverandre. Jeg synes det er utrolig at et lite selskap som vårt kan oppnå dette, sier han.

– Løsningen vil forbedre overlevelseseevne, operasjonell beredskap og sikkerhet for Forsvarets personell engasjert i rutinemessige og ekspedisjonspregete operasjoner. NAMRU-SA er utmerket egnet til å teste og evaluere en ny produktdesign som har potensial til å redde liv til mannskap i krig, mener Moe.

Aristeias nødturnikee kan bli livreddende ved nødsituasjoner og i krig.

Designet er basert på en trekkledning for å bygge opp trykket. Mekanismen startes ved hjelp av en lignende bevegelse som for utenbordsmotorer og gressklippere. Aristeia har jobbet tett med Forsvarets forskningsinstitutt gjennom sin innovasjons- og industriutvikling og omfattende forsvarsdivisjoner om prototyping og testing. I tillegg er det gjennomført testing og evaluering gjennom et samarbeid med Forsvaret. For å nå disse milepælene har selskapet fått støtte fra Forsvarsdepartementet, Innovasjon Norge, SIVA og Norges forskningsråd.

Toppbilde: Ledelsen i Aristeia AS, fra venstre Hsin Chen og Gard Fostad Moe.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen