Laster opp med ordrer for betongflåter

Endúr-konsernet har betongflåter for 44 millioner kroner i ordreboken.

Endúr var tidligere kjent som Bergen Group, verftskonsernet med aktivitet innen offshore og maritim industri. I slutten av februar i fjor kjøpte selskapet opp flåteprodusenten Backe Bergen, og innlemmet selskapet inn i det som nå er kjent under navnet Endúr Sjøsterk.

Endúr-konsernet har nå slått sammen Endúr Sjøsterk og Endúr Eiendom til segment Akvakultur. Segmentet omfatter per dato produksjon av nøkkelferdige fôrflåter til oppdrettsnæringen, samt og andre flytende betongkonstruksjoner.

Fem ulike prosjekter

I en rapport som ble offentliggjort i dag fremgår det at dette segmentet bokførte inntekter på 27,7 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 4,3 millioner kroner i første kvartal. Høyt aktivitetsnivå i 1. kvartal knyttet til bygging av fem ulike fórflåte-prosjekter som skal sluttføres og leveres kunder i løpet av 2. og 3. kvartal 2019.

Produksjonen av tre betongskrog ble ferdigstilt i februar, og store deler av produksjonen på ytterligere to betongskrog som også skal benyttes til fôrflåter ble gjennomført i kvartalet. Ferdigstillelses- og utrustningsarbeidet skjer ved kai knyttet til Endúr Maritime AS sin aktivitet på Laksevåg, og åpner således opp for operasjonelle synergieffekter mellom de to selskapene.

Stål og betong

Selskapets ledelse gir uttrykk for optimisme med tanke på å sikre seg flere oppdrag i tiden som kommer. Markedet for betongflåter til oppdrettsnæringen i Norge har variert noe over tid, både knyttet til investeringsprofilen i næringen og til en viss grad i forhold til varierende prisforskjell mellom stål og betongplater. Grunnlaget for fortsatt høyt aktivitet og god kapasitetsutnyttelse i dette segmentet vurderes som gode for de kommende kvartalene.

Totalt sett hadde Endúr-konsernet en ordrereserve på 860 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Bilde: Endúr slår seg opp på betongflåter til oppdrettsnæringen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen