Millionkontrakt for Astorplast

Fosnavåg-firmaet Astorplast har sikret seg en stor kontrakt for leveranse av egenutviklede treveisventiler for transportering av fisk i forskjellige retninger til verdens første brønnbåt med LNG-framdrift og batteripakke.

Det skriver iLaks.no. Det er Nordlaks som eier båten, som nå bygges ved det tyrkiske verftet Tersan Shipyard. Fartøyet skal operere ved Nordlaks’ havfarmer.

Kontrakten som Astorplast har signert, gjelder leveranse av ni treveisventiler til den store brønnbåten, og som skal leveres i februar neste år.

– Kontrakten på de ni ventilene har en verdi på nærmere to millioner kroner, sier Atle Storvik (62), daglig leder og eier i Astorplast til iLaks.

Astorplast har de senere årene investert kraftig i både utviklingsarbeid og maskinpark, og har nylig etablert en ny produksjonshall til seks-sju millioner kroner. Herøy-bedriften har sine største og viktigste kunder i oppdretts- og brønnbåt-bransjen, og har spesialisert seg på maskinering innen plast, skriver iLaks.

Dette er treveis-ventilen som Astorplast skal levere til Nordlaks’ nye brønnbåt. (Foto: Astorplast)

Treveis-ventilene til brønnbåt-næringen har vært en suksess, men plast-bedriften hviler ikke på laurbærene av den grunn. Et nytt prosjekt er på gang, skriver iLaks. Det er en annen variant med «fire pluss en-ventil», som er under patentering.

Astorplast hadde i 2018 en omsetning på om lag 40 millioner kroner.

Toppbilde: Astorplast leverer primært til oppdretts- og brønnbåtnæringene, og har nå sikret seg en millionkontrakt for levering av ventiler. (Foto: Astorplast)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen