Røkke bruker milliarder på forskningsskip

Vard har fått oppdraget med Kjell Inge Røkkes superyacht «Rev Ocean». Den blir 181,6 meter lang, to meter lenger enn «Azzam» som eies av Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president i De Forende Arabiske Emiratene.

«Rev Ocean» er nå under bygging ved et verft i Romania. Deretter skal skroget fraktes til Norge, der det blir utrustet som et forskningsskip, før det går til Tyskland, der båten skal utstyres som luksusyacht.

Superyachtmarkedet er i vekst, og Norge har meldt seg på blant nasjonene som bygger slike luksusbåter. Norge er nå på topp ti-listen av nasjoner som bygger superyachter, der Italia er suverent på toppen.

Norske teknologileverandører

Men «Rev Ocean» blir langt mer enn bare et lystfartøy. Skipet skal brukes til forskning, ekspedisjoner og charterutleie i en tredjedel av tiden hver. Kongsberg Maritime, Simrad og Seaonics er norske leverandører til prosjektet.

Skipet kan kjøre 98 prosent av strekningen rundt ekvator, uten å tanke eller lade sin dieselelektriske motor. (Foto: Vard)

Utviklingsminister Nikolai Astrup mener det er bra at kapitalister engasjerer seg for FNs bærekraftsmål.

– Kjell Inge Røkke store ambisjoner med forskningsskipet «Rev Ocean», som kan få stor betydning for verdens arbeid med rene hav og bærekraftig forvaltning av havressurser, sier Astrup.

Røkke står også bak planene om skyskraperen Det store blå. Ambisjonen er at 200 meter høy bygningen skal være skal være hovedkontor for REV Ocean, og bli et verdensledende havsenter.

Toppbilde: Kjell Inge Røkke investerer 4,2 milliarder i «Rev Ocean» som skal brukes til forskning, ekspedisjoner og charterutleie. (Foto: Vard)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen