Tytlandsvik Aqua har startet produksjonen

Det nye postsmoltanlegget i Hjelmeland kommune i Rogaland har mottatt sin første fisk. Anlegget har en prislapp på rundt 300 millioner kroner. I første byggetrinn er det ført opp et bygg på 7500 kvadratmeter.

– Det er en milepæl å få inn den første fisken. Vi begynte å planlegge dette anlegget i 2014, og alt har gått akkurat etter planen. Det er sjelden, sier daglig leder Nils Viga til Stavanger Aftenblad.

Bygget inneholder kontor, møterom og to haller med fire produksjonsklar i hver. Hvert karene hvor fisken svømmer rundt, er 19,5 meter i diameter og over 5,5 meter dype.

Bak investeringen står i tillegg til Viga-familien også Grieg Seafood, Bremnes Seashore og Vest Havbruk.

Den årlige produksjonskapasiteten er på 3000 tonn fisk. På sikt er planen å øke til 10 000 tonn.

– I denne omgang tar vi inn 450 000 fisk. Dette er lite, først må vi få til produksjonen. Vi kjører forsiktig i gang og bruker bare fire av de åtte karene. Denne fisken skal leveres i begynnelsen av april, når den er 600 gram. Ny fisk kommer inn i midten av april, og den skal vokse til 700–800 gram, forklarer Nils Viga til avisen.

Viga-familien planlegger også å bygge et postsmoltanlegg i i Årdal i Rogaland. Bak prosjektet står selskapet Vest Havbruk, der Fister Smolt og familien Viga er eiere sammen med Lars André Frønsdal og Even Søfteland.

Planlagt byggestart for dette anlegget er 2021. Årlig produksjonskapasitet blir på 15 000 tonn når alle byggetrinn er gjennomført. Anlegget har en prislapp på 800 millioner kroner.

Bilde: Inne på postsmoltanlegget til Tytlandsvik Aqua. (Foto: Nils Viga)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen