ABAX CO2-nøytral to år før skjema

Tidlig i 2020 endret ABAX strategi for å nå målet om å bli CO2-nøytrale i 2022. I sin første bærekraftsrapport kunngjør ABAX at de har blitt karbonnøytrale hele to år tidligere enn planlagt.

2020 har vært et vellykket år for selskapet, og ABAX har klart å oppfylle flere av sine miljømål før tiden. Selskapet hadde som mål å redusere sitt karbonutslipp, samt å gjøre verdikjeden grønnere, og nå ligger de foran skjema.

Utslippene til selskapet er redusert med imponerende 48 %, og resterende utslipp ble kompensert med PAS 2060-sertifiserte prosjekter. ABAX har inngått et samarbeid med WeForest, og finansierte planting av over 100 000 trær i løpet av et år.

– ABAX sitt miljøansvar strekker seg lenger enn å bli karbonnøytrale. De har også gjennomgått hele verdikjeden etter sømmene, samt knyttet kontakt med frivillige organisasjoner for å skape en helhetlig og positiv klimaeffekt , sier Taryn Lynne Sumpton, Substainibility Consultant i ABAX.

I løpet av 2020 har ABAX gått over til en helelektrisk bilflåte, dette og betydelig reduksjon i antall reiser har redusert bilflåtens CO2-utslipp med 63 % sammenlignet med året før.

ABAX har innført ‘bærekraftig’ som en del av selskapets nye verdier.

Produktemballasjen produseres CO2-nøytralt

Den nye rapporten viser arbeidet ABAX har lagt ned i løpet av det siste året for å nå sine miljømål. En av endringene er et redesign av produktemballasjen, som nå produseres CO2-nøytralt. Endringen vil utgjøre en stor forskjell, der målet er å minimere avfall samt bruke bærekraftig materiale til produksjon av boksene.

I tillegg til nytt design av emballasje, har ABAX satt en rekke KPI-er for å etablere en grønnere verdikjede og samarbeider tett med produsenten for å utvikle mer bærekraftige løsninger. ABAX avslører at det er spennende produktnyheter i vente.

I løpet av det siste året har ABAX løftet sitt samfunnsansvar og satt klimatiltak høyt på agendaen etter at ‘bærekraftig’ ble en del av selskapets nye verdier. Temaet har etter dette blitt en naturlig del av hele organisasjonen og gjennomsyrer all kommunikasjon intern i selskapet.

2020 var året ABAX opprettet en ESG- og CSR-komité, publiserte sin første offentlige bærekraftsrapport, og begynte å rapportere sine utslipp etter internasjonale standarder, alt med god støtte fra ledelsen.

Rapporten er vedlagt i sin helhet men er også publisert på https://www.abax.com/no/CSR

Toppbilde: ABAX har finansiert planting av over 100 000 trær i løpet av et år, noe som sterkt bidrar til å bekjempe avskogingen i Malawi.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen