Åpent, sky-basert IoT styringssystem

Digitalisering spiller i økende grad en viktig rolle i tilvirkningsindustrien. Dette genererer enorme volumer data. Plattformen MindSphere fra Siemens åpner for nye typer tjenester.

For å muliggjøre utviklingen må man samle, lagre og behandle det store volumet av data som generes under produksjonsprosessen i sanntid – og gjøre den om til informasjon – slik at big data blir smart data. Dette åpner for nye dimensjoner av tjenester som bidrar til bedre kapitalforvaltning og bedre energieffektivitet gjennom dataanalyser og simuleringer.

Åpen IT økosystem

Grunnlaget for disse tjenestene er en pålitelig sky-infrastruktur. Siemens’ MindSphere er et åpent it-økosystem basert på SAP HANA – en åpen plattform som kunder og utviklere kan bruke for å utvikle, utvide og kontrollere sin virksomhet i skyen. Underleverandører og applikasjonsutviklere får tilgang til plattformen via åpent brukergrensesnitt.

Ved å bruke MindSphere har kundene muligheten til å lage digitale modeller av sine anlegg med reelle data fra produksjonsprosessen. De kan synkronisere modellen med anlegget og foreta simuleringer for å optimalisere virksomheten. I fremtiden vil brukerne også kunne utvikle sine egne web-tjenester med MindSphere, noe som kan være et grunnlag for digitale tjenester som å predikere vedlikehold, energistyring data og ressursoptimering.

Tre dimensjoner åpenhet

Skyplattformen karakteriseres av tre typer åpenhet. For det første er det OPC-basert åpent grensesnitt. Alle Siemensprodukter, som kontrollere, konvertere, HMI-systemer og SCADA-systemer, kan integreres på dette grunnlaget. Også andre produkter kan kobles sammen med denne teknologien siden de er standardisert via OPC. Det betyr at andre partnere og også konkurrenter kan kobles opp med Siemens skyplattform.

For det andre er kundene frie til å velge hvor de lagrer sine BigData to store data, enten det er i en offentlig eller privat sky, eller en on-site sky-løsning for foretrekker å beholde sin egen sky-infrastruktur.

For det tredje er det et åpent applikasjonsrammeverk. I dag kan man lage Siemens- og SAP-applikasjoner med dette. I fremtiden vil plattformen også åpne for at kundene kan designe sine egne, individuelle applikasjoner.

Selvfølgelig spiller datasikkerhet en viktig rolle i alle online overføringer. Kryptert kommunikasjon så vel som bruk av sertifiserte datasentre for prosessering og lagring av data sikrer høyt sikkerhetsnivå. Siemens bruker det siste innen cybersikkerhetsteknologi.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen